Jag vet på vem jag tror

Jo, jag kan multiplikationstabellen efter att jag lärt mig den i skolan och ser att den fungerar – faktiskt. Det är lite sublimare med frälsningen, men snarlikt.

Det är många som strider om människors uppmärksamhet i dag. All reklam för olika produkter vill intressera oss för det vi inte kan leva utan. Olika intressen vill leda oss och våra tankar? De flesta är besläktat med materialismens lockelser. Men nu är det ju faktiskt så att människan inte kan leva bara av det, utan behöver allt som utgår från Herrens mun, står det. Det kan vi inte leva utan.

Om vi för ett ögonblick skulle glömma alla andra lockelser och bara tänka på varför vi alls lever. Då kanske vi kommer fram till det som Paulus skriver:

”Han har frälst oss och kallat oss med en helig kallelse, inte på grund av våra gärningar utan genom sitt beslut och sin nåd som han har gett oss i Kristus Jesus från evighet. Nu har hans nåd blivit uppenbarad, när vår Frälsare Kristus Jesus har trätt fram. Han har gjort slut på döden och fört fram liv och odödlighet i ljuset genom evangeliet.

Det är därför jag får lida allt detta. Men jag skäms inte, för jag vet vem jag tror på, och jag är övertygad om att han har makt att fram till den dagen bevara det som anförtrotts mig. Som mönster för en sund förkunnelse ska du ha de ord som du har hört av mig, i tro och kärlek i Kristus Jesus. Bevara det goda som anförtrotts dig genom den helige Ande som bor i oss.”(2 Tim. 9-14).

På den dagen, skall det ske säger Herren själv om olika händelser som skall ske. En sådan händelse är att Jesus skall komma tillbaka, och:

På den dagen skall han stå med sina fötter på Oljeberget, mitt emot Jerusalem, österut. Och Oljeberget skall delas mitt itu, från öster till väster, till en mycket stor dal genom att ena hälften av berget viker undan mot norr och andra hälften mot söder.

Om någon hör mina ord och inte håller dem, så dömer inte jag honom, för jag har inte kommit för att döma världen utan för att frälsa världen. Den som förkastar mig och inte tar emot mina ord har en domare över sig: det ord som jag har talat ska döma honom på den yttersta dagen. Jag har inte talat av mig själv, utan Fadern som har sänt mig har befallt mig vad jag ska säga och tala. Och jag vet att hans befallning är evigt liv. Det jag talar, talar jag därför så som Fadern har sagt mig.”

Som du förstår är det allvarligt att förkasta Jesus och hans erbjudande om nåd. Det är ingen människa som skall döma, ingen pastor, inget annat än dina egna ord.

Låt livet börja med att bränna det gamla, in med det nya, och få en ny, lång sommar.

 
 
 

2 tankar på “Jag vet på vem jag tror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s