Livets värde och paradisets lockelser

I en kultur där liv inte har något värde annat än som en död martyr är det svårt att anknyta något annat värde, för vilket värde är högre än livet självt. Vilken typ av integreringsförsök i vårt land återstår när man ser liv på det sättet?

Det är inte lätt att matcha en religion som ger sina döda martyrer fri lejd till ett paradis med ett antal jungfrur, med ett vanligt strävsamt liv, med de glädjeämnen, möjligheter och problem som det innebär.

Det måste vara ett marknadsföringsgeni som hittat på detta, men vem är denne marknadschef? Allah, Muhammed eller —- , nä där går gränsen. Jesus nämnde paradiset vid ett tillfälle men förutsättningarna då var helt annorlunda.

Rövaren bredvid honom hade från början en annan destination. Han skulle själv dö, tillsammans med Jesus, men han fick byta mål, nu var det paradiset som gällde, trots att han möjligen hade dödat någon i sin brottsliga gärning, men inte tack vare. Han skulle med Jesus till paradiset därför att han bad honom. Det är skillnad.

IS-krigaren kanske också ber någon av sina ledare om paradiset, men han har ingen som kan hjälpa honom, Den som ev. lovar honom har ingen fullmakt. Det har bara den som gått vägen före som har den fullmakten. Hans namn är Jesus.

Jag drar mig till minnes en berättelse som har anknytning till detta. Det var en pojke som tillverkade en drake som han flög dagligen med. Han hade så mycket roligt tillsammans med den draken. Men en dag gick linan som var fäst vid draken av och den flög iväg okontrollerat. Pojken sörjde över sin förlorade drake och sökte ivrigt. Så en dag fann han den, men i en annan ägares hand. Jag har funnit den och nu är den min påstod han. Pojkens vädjanden möttes av kalla handen. Till slut frågade pojken om han fick köpa tillbaka draken och efter mycket parlamenterande gjordes affären upp. Det kostade pojken allt, alla hans besparingar, allt.

När han vände hemåt med draken i sin hand kunde han konstatera, nu är du i alla fall min, för jag har både gjort dig och köpt dig. Draken är en bild på människan, han som ”hittade” människan är Satan och pojken är Jesus som köpte tillbaka människan med sitt eget liv. När han uppstod gjorde han det med den fullmakt han behövde.

Jesus har alltså köpt tillbaka människan från Satan och priset var högsta tänkbara hans liv. Men betalningen är given och människan är friköpt. Det är Satans förmåga att dupera som gör att du inte ser det. Den dag du ”kommer till besinning” som den förlorade sonen gjorde och vänder om med ett uppriktigt hjärta skall du också uppleva som det står i en gammal sång, ”Han skall leda dig där du går steg för steg, steg för steg.” Till slut är du framme.

Jag har i två tidigare blogginlägg försökt, som jag ser det, beskriva ondskans väsen som försöker infiltrera vårt land och den framtid vi riskerar att få. Jag tror att en ideologi bara kan bekämpas med en bättre ideologi. Men denna bättre ideologi är f.n. upptagen med annat som hindrar. Några tom med att samarbeta med ondskan. Några kommer kanske att vakna upp över sin situation om än ganska sent.

Om du tycker att jag har en poäng – så dela gärna på inläggen så fler kan ta del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s