David Wilkerson i Stockholm 2004

Kristenheten brottas med viktiga frågor. Equmenia med frågan om ämbetsdräkter mm, Svenska kyrkan har sina regnbågsfrågor och mycket annat, övriga frikyrkan med hur gudstjänsterna skall utformas och hur lovsången skall optimeras och vad man skall våga säga om livsstilar. Om man öht skall våga höja rösten.

Tommy Dalman höjer sin, blir han ensam? http://www.inblick.se/bloggar/tommy-dahlman/tommy-dahlman/2015/07/26/expressen-och-jesusfestivalen

Till David Wilkersons allvarsamma budskap om att vara apatisk:

”Ni är nöjda med att komma till kyrkan, gå till programmet, formaliteterna, organisera och försöka finna makt i samhället. Ni har blivit toleranta och det är vad Gud hör både från kyrkan och samhällets toppar. Nej, säger Gud, ni är ljumma, ni tolererar att ni inte får tala emot homosexualitet från era talarstolar. Det finns ingen som böjer knä och i bönens kraft bryter ner dessa fästen. Det finns inga tårar, det finns ingen smärta, för att vi evangeliska kristna är så toleranta.

Den Helige Ande säger: Det är apati. Receptet mot apati är NÖD. Men det är inte många som vill höra det. Vi vill inte gråta. Om vi vill ha väckelse så skulle bönemötet vara den mest besökta kvällen.”

Vad har hänt sedan David Wilkerson 2004 talade dessa allvarsord från Gud? Inte mycket. Jag tror inte man kan befalla fram den inre nöden Den har sin rot i kärleken till Gud och sina medmänniskor, den ligger i böneumgänget med Gud och är den motor som bär upp livet i Kristus för oss själva och vår omgivning. Utan motor driver vi omkring på samhällets villkor med en stigande grad av vanmakt.

Paulus ger intryck att han vet vad han talar om:

Det var jag som i Kristus Jesus födde er till liv genom evangeliet. Därför ber jag: bli mina efterföljare.
 Just därför har jag sänt er Timoteus, mitt älskade och trofasta barn i Herren. Han ska påminna er om mina vägar i Kristus Jesus, det jag lär ut i alla församlingar överallt. Några har blivit självsäkra, för de tror att jag inte ska komma till er. Men jag kommer snart till er, om Herren vill, och då får jag veta hur det är, inte med orden utan med kraften hos dem som är uppblåsta.

Guds rike består inte i ord utan i kraft. Vad är det för kraft Paulus talar om?

Om Paulus talar om vår kraft räcker det inte långt, men han menar Guds kraft, det är något annat. Hur kommer vi i förbindelse med Guds kraft?

Och, vill vi det, kan det kosta.

5 tankar på “David Wilkerson i Stockholm 2004

 1. ”Och, vill vi det, kan det kosta.”

  Det är det som är problemet. Jag vill bekänna mitt totala beroende av Gud och Guds försoningsverk samtidigt som jag är otroligt dålig på att offra något av mitt egna valfläsk. Men kanske Gud accepterar mitt valfläsk om jag bekänner det som valfläsk?

  Återkommer ideligen till mötet mellan Jesus och rövaren och inser ju att jag är schackmatt i mig själv. Förlåt att jag inte orkar vara utförligare nu.

  Jo, en sak till. Jag tror inte att Gud bryr sig om ifall jag gråter eller inte när jag bekänner.

  /Ulrika

  Gilla

  • Ulrika!
   – offra valfläsk skriver du. Du behöver inte offra något, det gjorde han, på korset. Det var det offret som behövdes för att sätta dig fri. Så då är du fri, och man kan inte bli mer än fri.
   /Stig

   Gilla

   • Stig,

    ”och man kan inte bli mer än fri.”

    Visst är det svårt att fatta det?

    Idag läste jag ur Heb 1 ” Och sedan han fullbordat en rening från synderna sitter han nu på Majestätets högra sida i höjden.
 ”

    Ja, jag har svårt att fatta och minnas att ”han fullbordat.” Jag trillar hela tiden i gropen att jag måste göra nåt för det. Som om jag skulle kunna det…Ja, kära någon:)

    Kanske är det även i den gropen som de som lidande står i predikostolarna o gnäller över att församlingen inte gråter o ylar tillräckligt mycket befinner sig. Om man gråter o jämrar sig lite extra blir man mer syndfri…

    /Ulrika

    Gilla

 2. Mycket bra och tänkvärt skrivet Stig!

  ”Hur kommer vi i förbindelse med Guds kraft?”

  Tror att personen den Helige Ande är Guds kraft. Och att Guds kraft hör ihop med Guds Ords förkunnelse, som då den Helige Ande sanktionerar.

  DS KRAFT:

  Rom 1:16 ”Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, först juden och sedan greken.”

  1 Kor 1:18 ”Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft.”

  1 Kor 1:24 ”Men för de kallade, både judar och greker, predikar vi Kristus som Guds kraft och Guds vishet.”

  1 Kor 2:4, 5 ”Och mitt tal och min predikan bestod inte i ord som skulle övertyga genom mänsklig visdom utan genom en bevisning i Ande och kraft. Vi ville inte att er tro skulle bygga på människors visdom utan på Guds kraft.”

  ”Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens (dynameos i grekiska grundtexten), kärlekens och självbehärskningens Ande.”

  2 Tim 1:7

  Tror att det främsta syftet med den Helige Andes kraft som Bibeln talar om, handlar om att vi ska kunna vara de vittnen för Jesus, som Han önskar att vi ska vara.

  ”Men när den Helige Ande kommer över er skall ni få kraft att bli mina vittnen…” Jesus i Apg 1:8

  I ovanstående bibelverserna, talas det om vikten av Guds Ords förkunnelse.

  * EVANGELIUM är en Guds kraft som frälser den som tror

  * BUDSKAPET OM KORSET är en Guds kraft för de som blir frälsta

  * KRISTUS är Guds kraft

  * PREDIKAN med BEVISNING i Ande och kraft

  Apg 2:37, 38 ”När de hörde detta, högg det till i hjärtat på dem, och de frågade Petrus och de andra apostlarna: Bröder, vad skall vi göra? Petrus svarade dem: Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva.”

  VAD FÖRKUNNAS I DAG I VÅRA FÖRSAMLINGAR?

  Är det korsets budskap?

  Birgit

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s