Ju större kyrka – ju större väckelse?

Det kommer en stor väckelse före Jesus återkomst, säger några. Inte alls säger andra.

Joel Osteens megakyrka

Hur kommer det att se ut på jorden när Jesus kommer tillbaka? Hur ser det ut i de stora megakyrkorna? Väntar de på en väckelse? Gör vi? Talar bibeln om en kommande väckelse i den sista tiden?  Det är nog snarare tvärtom, svårigheterna kommer att torna upp sig.

Jesus säger: “Men skall Människosonen finna tro på jorden då han kommer?” (Lukas 18:8).

Någon form av tro kanske han finner men på mycket annat än han önskar. Det stora avfallet som Jesus förebådar kommer då att ha skördat sina offer och minskat de troendes antal. De stora världsreligionerna, tillsammans med megakyrkornas brist på undervisning om synd och nåd blir ett annat offer. Vi skall förstå att det förmodligen är under den här tiden Antikrist är verksam med sina förförelsekonster.

Kommer det att finnas frälsning hos tele-evangelister med kyrkor som inte ens ryms i olympiska super stadions? Är det väckelse när 20.000 människor kommer samman för att “gilla” (jämför Facebook) ett budskap som är kliniskt fritt från syndanöd och omvändelse, men däremot är fullt till bristningsgänsen av spekulationer och allt som kliar i öronen?

Därför, var också ni redo, ty i den stund ni inte tänker det, kommer Människosonen. (Matt.24:44).

Låt oss då fundera lite på hur Jesus kommer tillbaka och hur det kommer att se ut i världen när han kommer tillbaka. Hans ord om att han kommer snart betyder faktiskt att när det sker går det fort, med hast. Då hinns inga omvändelser med.

Den helige Ande skall leda er fram till hela sanningen, han är Jesu ställföreträdare på jorden. Någon ungkarl i Rom nämns inte i Bibeln.

Han som betygar detta säger: “Ja, jag kommer snart.” Amen, kom Herre Jesus! Herren Jesu nåd vare med alla. (Upp. 22:20-21).

 

 

 

2 tankar på “Ju större kyrka – ju större väckelse?

  1. Sven Reichmann hade för en del år sedan undervisning för ungdomar. Någon ville läsa Bibelord om hur det blir när den stora väckelsen kommer. O.k. sa´ Sven, använd allt material ni kan. När de kom tillbaka var de mkt besvikna – de hade ju inte hittat någonting!!
    Med vänlig hälsning Lillian

    Gillad av 1 person

  2. Så är det nog, den stora nöden vet vi redan är på gång, nöden är kanske det enda som för oss närmare Jesus, så att åtminstone några av oss upplever att vi vaknar upp.
    Megakyrkornas väckelser tror jag är som uppblåsta ballonger som spricker när Han, Konungars Konung kommer

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s