Den trojanska hästen –

– Inom datorvärlden används uttrycket trojan eller trojansk häst som en benämning på en typ av virus som följer med ett annat, till synes ofarligt program, likt hur grekerna gömde sig i trähästen.

Det visar sig gång på gång hur radikala muslimer använder moskéer som ingång i det svenska samhället för att etablera en annan våldsammare kultur. Vi har för den delen sett att det finns politiska ingångar också. Alla muslimer är nu inte av samma radikalitet men använder samma dokument i sin verksamhet, Koranen. Ett dokument som har mer än ett budskap. Det är många svenska beslutsfattare som inte förstår problemet med den mångsidigheten, och sorgligt nog inte alla kristna heller.

Men, skall vi då ställa oss avvisande till dem som söker sin tillflykt till vårt land för att skydda vår egen kultur? Nej, det skall vi inte. Gud betonar vikten av att visa barmhärtighet och vänlighet mot främlingar. Men han säger också att främlingen ska anpassa sig till de lagar som råder i landet. ”En och samma lag skall gälla för den infödde som för främlingen som bor mitt ibland er.” Vi skall inte särbehandla främlingen, yttrande- religions och andra ramlagar för frihet måste gälla lika för alla. Om främlingar/flyktingar tar sig oacceptabla friheter gentemot andra invandrare eller vår egen befolkning skall det få konsekvenser. Vi kan inte acceptera att islamistiska våldsyttringar får agera på egna villkor. Jag upplever att här finns det ett behov av uppstramning.

Tänk att media och en del av byråkraterna, (för att inte nämna politiker) som borde se skillnad på kristen och muslimsk tro med vidhängande konsekvenser inte gör det. Om den kristna tron säger att samkönade äktenskap är emot bibelns budskap går vissa byråkrater i taket och hotar med indragna bidrag och allt möjligt.

När en muslim säger samma sak, vad händer då, ingenting, trots att muslimen hojtar om dödsstraff, även om det inte gäller Sverige – ännu. Han får dessutom inte något hot om indragna bidrag. Vilken enastående naivitet. Vi behöver en fungerande integrationspolitik, som sätter ramar, men vilka skall bestå med dem? Det behövs en stadig grund att stå på när ideologier skall mötas. Den moraliska dekadans som vårt eget samhället uppvisar i dag bidrar inte till lösningen. Den ligger nog i att vi närmar oss Gud igen.

I Tyskland diskuteras möjligheten att staten skall kontrollera aktiviteterna i moskéerna. Det finns nog många icke-muslimer som sympatiserar med den tanken. Men en sådan lag kommer knappast att introduceras ensidigt att gälla bara muslimer. Det är nämligen inte möjligt atta göra det under religionsfrihetens och yttrandefrihetens tak. Det kommer i så fall att bli en mer allmän formulering som öppnar för övervakning av alla ideella organisationer, och speciellt de kristna.

Nästa steg kan till exempel bli att en aggressiv medlem av HBTQ-maffian lyssnar på en predikan där Romarbrevets första kapitel läses utan att censureras. Den personen kan sedan kräva övervakning av församlingen och dess pastor på grund av diskriminerande och polariserande läror som leder till motsättningar i samlevnaden.

Nog kan vi se problemem i ett oreflekterat accepterande av islamism.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s