Regnbågens historia

Efter det att Gud, på grund av synd, hade låtit floden dränka allt liv på jorden utom Noa och hans familj upprättade han ett förbund med Noa och alla hans efterkommande:

Och Gud sade: ”Detta är tecknet på det förbund som jag för all framtid sluter med er och med alla levande varelser hos er: Min regnbåge sätter jag i skyn, och den skall vara tecknet på förbundet mellan mig och jorden. När jag låter moln stiga upp över jorden och regnbågen syns i skyn skall jag tänka på mitt förbund, det som har slutits mellan mig och er och alla levande varelser, allt liv, och vattnet skall inte mer bli en flod som utplånar allt liv”.

I samband med att Noas familj etablerade sig efter floden ingick Gud detta förbund, där regnbågen på himlen var tecknet på hans välsignelse. Gud lämnar med andra ord ett spår på himlen till sig själv och sitt förbund.

Nu har människor icke aktat för rov att kopiera det spåret. Kan Gud så kan väl vi, tycks man mena. Man gör sig själv till alltings mått. Och med flaggor, mattor och andra prylar sprider man sitt budskap. Trots att Gud i sitt ord uttryckligen sagt att detta är en synd som stänger himlen för sina utövare fortsätter man och lockar även andra att följa dem.

MIN regnbåge sätter jag i skyn, sade Gud som en bekräftelse på förbundet.

Nu har människan satt SIN regnbåge, visserligen når man inte skyn, men man tror sig vara på väg dit och är stolt över sitt tilltag. Nimrod nådde inte heller skyn. Tornet han ville bygga blev en anledning för Gud att splittra tilltaget.Ytterligare en gång kommer Gud att splittra människors försök att på egen enighet vinna tillträde till himlen. Man gjorde uppror mot Gud då och man gör det igen i dag.

Dagens medier är fulla av våld, skandaler och politisk smutskastning. Det är inte särskilt uppbyggligt, och man undrar vart världen är på väg. Men Gud har en plan för framtiden som är annorlunda, som ger oss hopp och uppmuntran – vi vet ju att han kommer att gripa in i historien och besegra ondskan. När människan inser sin oförmåga och upplever hur förödande allas krig mot alla är, försöker man på olika sätt få till någon form av samordning, en världsregering, då har man inbjudit Antikrist.

Sverige är ett litet land på jorden med ett ledarskap som tror sig vara medelpunkten, frihetens stamort på jorden. En frihet som man svårt missbrukar genom att säga att den är vår egen förtjänst, vi har själva åstadkommit den, utan att förstå att Guds nåd har gjort den möjlig. Han skulle tackas, men avsätts i stället. Det är en svår synd. Nu söker man Gud där han inte finns, i yoga, mindfulnes och andra ockulta rörelser:

http://www.nsd.se/nyheter/lulea/yoga-i-skolan-kristdemokraten-rasar-buddhism-10272818.aspx

Hur vårt land handlat mot hans folk, Israel kommer också att påverka vår framtida situation, tror jag. Gud har alltid straffat synden, ofta genom att använda andra folk som genomför straffet.

5 tankar på “Regnbågens historia

 1. Regnbågen har, på förekommen HBTQ-propagandistisk anledning, kommit att förlora mycket av sin ursprungliga dragningskraft och skönhet. Detta var min spontana reaktion på det ovan angivna ämnet, och man kan knappast undgå att associera denna färgprakt med det degenerativa tillstånd som präglar dagens samhälle.
  HBTQ-maffian har beslagtagit det polykroma emblemet och all övrig symbolik har trängts undan. Depravationen åtnjuter en mycket hög status i ett land där politiker och företrädare för olika myndigheter snurrar runt i Prideparader och propagerar för den gamla klyschan allas lika värde. Vi som anser oss vara vänner av normal, sund anständighet och föredrar att navigera i enlighet med förnuft och omdöme, är dock exkluderade från den kulturfascistiska gemenskapen.
  Antikrists vapendragare kämpar frenetisk för att bibringa oss uppfattningen att vi utgör en hopplöst obsolet och reaktionär samling torrbollar, då vi motsätter oss den normupplösning och sociala patologi som hotar den moraliska ordning samhället vilar på. Tvärtom! En moralisk upprustning ligger nu helt rätt i tiden och jag tror mig ana att urartningen alltmer börjar uppfattas som tröttsamt passé.
  Begrepp som vett och etikett och vanligt sunt förnuft går aldrig ur tiden och torde vara på stark frammarsch. Hela historien präglas som bekant av reaktioner och motreaktioner, och det är hög tid att återetablera mänsklig, civiliserad värdighet. Något som för övrigt är den ovan nämnda gayrörelsens diktatoriska förkämpar främmande.

  Tack för ordet!
  Andreas.

  Gilla

 2. Notera dock mina vänner att den Pridestukade regnbågen bara har 6 färger, och 6 är människans tal, medan den äkta regnbågen har 7, fullkomlighetens tal. Gudstalet har reducerats till människotal. Och notera att regnbågens löfte bara är att jorden inte ännu en gång skall dränkas. Däremot upplösas i eld, av samma skäl men mera radikalt ån genom floden.

  Den som förstår att regnbågen är det brutna ljusets symbol förstår också att eftersom Jesus är värdlens ljus, så är borttagandet av den sjunde färgen också ett förnekande av Kristus och hans brutenhet på korset. När kyrkor går med i regnbågsfolkets parader är det en fnflykt av gigantiska proportioner.

  Gillad av 1 person

  • Mycket skarpsinnig iakttagelse!
   Alltid intressant och lärorikt att se vad andra engagerade kommentatorer anser om den allomfattande degenerationen. Att förneka Frälsaren är uppenbarligen den yttersta tidens stora och förkastliga mode, något som HBTQ-maffians anhängare till fullo anammat genom sin försåtliga symbolism.
   Den vackra regnbågen har definitivt mist något av sin forna skönhet, då den ohjälpligt kommit att förknippas med den kristendomsfientliga gayrörelsen. Emellertid har vi som alltid att rikta blicken mot skyn, varifrån människans hjälp alltid kommer, och vid några få välsignade tillfällen betrakta den äkta, oförfalskade regnbågen.
   Med utmärkta hälsningar,
   Andreas 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s