Gudsfruktan är vishetens begynnelse

En sak med bibeln som är intressant, förutom huvudbudskapet, är att det nästan alltid pekar på nutiden i något avseende. Som t.ex. i 1 Korinterbrevet 10 och framåt.

Där kan vi läsa nedanstående ord om mänsklig och gudomlig vishet.

Kristus är Guds vishet
Ordet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft. Det står ju skrivet: Jag ska göra slut på de visas visdom och förkasta de förståndigas förstånd. Var är de visa? Var är de skriftlärda? Var är den här världens debattörer? Har inte Gud gjort den här världens visdom till dårskap?


Mänsklig dårskap hindrar alltså människan att bli räddad. Det började redan i Edens lustgård med Satans försök att demoralisera och ifrågasätta Guds plan för människosläktet. Så har det fortsatt genom historien med ständiga angrepp på Guds plan. Men när Jesus offrade sig på korset vann han den slutgiltiga segern över Satans ondska, och han vann den genom kärlek.

Men det var en kärlek som är en korsets dårskap för dem som går förlorade, säger Paulus. Den dårskapen leder dem längre och längre från sanningen.

Ett annat tydligt tecken på denna dårskap är synen på Israel.

För Sveriges del visar det sig genom vår feministiska regerings stöd till Israels fiender. Utan krav på att Hamas t.ex. skall sluta med terrorn mot Israel skänker vi biståndspengar till dem. Inte nog med det, vi talar osant om dem. Och svensk massmedia är överhetens bundsförvanter som hjälper till att sprida dessa ”alternativa sanningar” som är så försåtliga. Vårt förhållningssätt i övrigt till Israels fiender, islamismen, är inte till vår fördel i några andra sammanhang heller.

När Gud för ett antal år sedan bestämde att Abrahams ättlingar skulle bli ett stort folk meddelade han honom samtidigt att de som välsignade Israel skulle Gud välsigna, och de som förbannade Israel, skulle Gud också förbanna. Jag tror att Sveriges handlande mot Israel folk har en viss betydelse för utvecklingen hos oss.

När israeliska medier säger att det går bra för Israel tror jag att de har bättre på fötterna än när Sveriges Magdalena Andersson säger samma sak om Sverige.

När det förr krigats har det alltid varit nationalstater som stått mot varandra. I dag är det annorlunda, så annorlunda så det påtalas speciellt av Jesus som något vi särskilt skall lägga märke till sker i ändens tid.

Folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli svält och jordbävningar på många platser. Men allt detta är bara början ……(Matt.24:7)

Sedan fortsätter han att beskriva vår tid, då ska man utlämna er åt lidande och döda er, och ni kommer att bli hatade av alla folk för mitt (Jesus) namns skull.

Det finns kristna som i dag upplever den situationen väldigt påtagligt och vi läser dagligen om förföljelse av våra kristna syskon. Ska vi tro att vi slipper undan?

Det gör vi nog inte,

Men det slutar inte där. ”-skall inte förgås utan ha ett ett evigt liv.” (Joh 3:16)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s