Kan samma källa ge både sött och bittert vatten?

”Ger Jesus en sannare bild av Gud än Muhammed?” Den blivande ärkebiskopen avlevererade en mångordig utläggning om att det finns många vägar till Gud. Därmed dementerade hon sin uppdragsgivares (Jesus) ord om att det finns bara en väg, och det är han själv. Vi vet alltså vad Jesus sa, men nu var det en biskopskandidat i det moderna islamanpassliga Sverige som stod för programförklaringen. Nu vet vi alltså bättre.

En annan av ärkebiskopens innovationer är att vi skall inte genera muslimerna med att framhålla Jesus före Muhammed. Det kan anses kränkande. För att ytterligare bekräfta muslimskt tänkande i Sv.k har hon valt några välkända ord som valspråk: Allahu Akbar, visserligen med en svensk översättning utifrån 1:a Johannesbrevets ”Gud är större än vårt hjärta” Vi vet av dyster erfarenhet att ”Allahu Akbar” också är inledningsropen till raden av våldshandlingar som plågar västvärlden.

Orden är närbesläktade och används både på svenska och arabiska. Detta tycks dock inte påverka Svenska kyrkan i den närmandeprocess man tillsammans med vårt politiska etablissemang söker med islam. Religion och politik har fått en gemensam nämnare här. Fast, vårt lands statsminister skulle aldrig drömma om att säga till en immam att nu måste han även viga homosexuella. Det kan man bara säga till svenska präster. Varför är det så?

Apropå ett talesätt att ha alla hästarna hemma drar jag mig till minnes hur det gick till när Alfred Nobel blev svensk. Han bodde nämligen också mycket i Frankrike. När han avled diskuterades om han skulle anses vara fransman eller svensk. Så småningom bestämdes att han skulle höra hemma där han hade sina hästar, och det var i Sverige. Så tack vare sina hästars hemvist blev Sverige det land som fick äran att årligen med klang och jubel dela ut Nobelpriset. Något som ger Sverige mycket prestige.

Det visar att det är viktig var man har sina hästar, och att man har alla hemma när man behöver dom. Det finns sammanhang där man starkt kan ifrågasätta hur många av de ädla djuren som finns på plats när viktiga statement och beslut skall meddelas svenska folket.

Det man är snabb med i Örkelljunga (tar tillbaka berättigade bidrag från kyrkan) händer inte i Borås för att påminna om en viss skillnad.

Det gick illa för Israel när dom beblandade sig med sin tids avgudar. Sv. kyrkans undfallenhet och frikyrkornas beredvillighet att kompromissa med Sveriges kristna råd bidrar till att manegen blir krattad för Antikrist och hans världsreligion. Är det möjligen Babel i ny skepnad, som lockar i fjärran? Och nu är också pingst med på det tåget.

Hur har pingstsamfundet hamnat i detta sällskap?

Guds ord har den egenheten att det inte går att kompromissa om innehållet. Då får man ett annat evangelium som Paulus så ivrigt varnar för, eftersom det inte finns något annat!

Nils-Olov Nilsson, pastor, teologie doktor, med många års erfarenhet av pingst både som missionär, förkunnare debattör och lärare. Han har i dagarna kommit ut med en bok, Anden och vi har beslutat, en boktitel som möjligen pekar på något som kanske fattas i det nya pingst. Han har möjligen också några tankar om vad som lett oss till den här situationen. Beställ boken och få värdefull information, ur en annan, tidigare användningsbar och framgångsrik vinkel.

http://www.marcusforlag.se/1.0.1.0/28/1/?group=prod_prod_grp-s1%2F163

Du får scrolla dig ner genom några andra boktitlar på sidan så finner du boken.
Beställ den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s