Cirkeln är snart fullbordad

Jesus har öppnat dörren och bjudit vem som vill att stiga in. Precis som han bjöd Noa att gå in i arken. Det är intressant att Gud angav att det var 7 dagar kvar innan vattnet skulle komma. Noa fick veta.

Har Gud på liknande sätt gett besked till dagens kristna om när Jesus kommer för att hämta de som älskar hans kommande?

Vi vet att han är nära, men inte riktigt hur nära. Kan det finnas möjligheter att veta? Har Gud möjligen dolt det i bibeln. Han borde ju handla konsekvent, visste Noa, bör också vi veta, kan man tycka.

Så som det var på Noas tid, så ska det vara under Människosonens dagar. Folk åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken. Då kom floden och gjorde slut på dem alla. Gud hade varnat.

Den viktigaste frågan i kristenheten som gäller återkomsten står inte på många församlingsledares agendor, men står på många ställen i bibeln. Medan vi är upptagna med vad som för övrigt diskuteras bland kristna riskerar vi kanske att tappa vår plats i kön till himlen.

Många har försökt räkna ut när Jesus skall återvända till vår jord. Och misslyckats. Man har möjligen blivit bränd av tidigare misslyckade försök och slutat söka.

Anders Gärdeborn har sökt i bibeln, och endast där, var annars, och funnit vad han sökt efter och presenterat resultatet i en bok, ”Mästerdirigentens verk” som är en gedigen genomgång av hela Bibeln och beskriver Guds frälsningsplan för mänskligheten i kronologisk ordning allt från skapelse till evighet, inkl. tiden för Jesus återkomst.

Profeten Daniel som samtalade med en ängel som han frågade vad som blir slutet på allt detta. Då får han svaret att dessa ord ska förbli gömda och förseglade till den sista tiden… Ingen ogudaktig ska förstå detta, men de förståndiga ska förstå det (Dan 12:8-10).

Här sägs alltså uttryckligen att kunskapen om den sista tiden kommer att öka när vi närmar oss den. Det är också därför som Daniel får uppgiften att försegla bokrullen till den sista tiden (Dan 12:4), vilket kan jämföras med Upp 22:10: Försegla inte profetians ord i denna bok, för tiden är nära. Förseglingens varaktighet är alltså tajmad till den sista tiden, och att vi idag börjar förstå blir därför ett tidstecken i sig: Om bibeln på punkt efter punkt själv verifierar de tider man söker, de händelser som förevarit, borde inte detta påstående vara intressant? Eller ska det mötas av en gäspning?

Anders Gärdeborn har forskat och resultatet återfinns i en bok som du kan beställa på nätet enligt nedanstående. Ca 250 väl investerade kronor. Boken borde f.ö. finnas på varenda bibelskola och ev församlingsbibliotek bokbord eller liknande.

Beställ boken här: www.masterdirigentensverk.se

Den viktigaste frågan som berör kristenheten, är att vi väntar på Jesus återkomst, säger vi. Han kommer inte än på ett tag, säger Satan. Och många låter sig duperas av det, stoppar huvudet i sanden inför de tidstecken som hopar sig och ägnar sig åt frågor som anses vktigare.

Boken aktualiserar den händelse som markerar slutet på en tid och början på en ny. Jesus andra kommande till jorden. Därmed avslutas hedningarnas tid.

Det finns mer än 200 inlägg, här och på Facebook under adress www.stigmelin.com
i olika aktuella ämnen.

7 tankar på “Cirkeln är snart fullbordad

 1. Ja, Gud har låtit oss veta tiden. De sju dagarna som Gud gav Noa att förbereda sig inför floden är vedermödans sju år. För att vi ska ha tid att förbereda oss!! Vedermödan börjar snart och då är det sju år fram till att Jesus kommer för att hämta brudeskaran.

  Gilla

 2. Lars, tack för din kommentar.
  Läran är väl dokumenterad i Bibeln och därför trovärdig. Har du andra källor är du välkommen att redovisa dem här. Eller ”är det nära förestående” som är haken?
  /Stig

  Gilla

 3. ”Samma källa kan inte ge både salt och sött vatten.”

  Det kan handla om typ av glasögon också. Kontext, perspektiv och Andens ledning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s