Klimatsituationen

Utdrag från en artikel i Dagen av Clas-Göran Bergstrand (20190412)

Mer än någonsin behövs också biblisk teologi som viktig kunskap i en förvirrad klimatdebatt”, skriver pastor Clas-Göran Bergstrand i en artikel i Dagen. Jorden tillhör en fallen skapelse genom människans synd fortsätter han. Det är en av anledningarna till den klimatkatastrof mänskligheten har att vänta.

Situationen är så tydlig så ingen kan undgå att se den. Vi står inför tidens avslutning på ena eller andra sättet.

Vi hör att tiden vi har på oss att möta och ev. förhindra katastrofen är ca 12 år, i bästa fall. Det är ganska bråttom med andra ord och det är i sådana sammanhang som de mest ogenomtänkta åtgärderna blir aktuella.

Vad är de egentligen som händer frågar sig människan oroligt. Vi måste mobilisera för att rädda Guds skapelse, jorden och se till att släktet får fortleva. Bergstrand redovisar några sådana förslag från olika organisationer, vi skall inte sätta barn till världen av miljöskäl t.ex., Andra opinionsbildare har ännu värre förslag, flera av dem även utgörande hot mot demokratin. Paniken sprider sig, mest hos den välbeställda delen av mänskligheten, dom har ju också mest att förlora.

När dessa ser hur tiden rinner iväg utan att relevanta åtgärder vidtas tar dom kanske saken i egna händer och försöker rädda det som räddas kan. Då kan vi glömma demokratiska lösningar.

”Vi måste få till en världsregering med befogenhet att vidta nödvändiga åtgärder och inte låta långsamma demokratiska processer hindra oss. Makten måste få ligga hos en person med befogenhet att hejda katastrofen, annars går vi alla under.”

Så får det bli och Antikrist första 3.5 år hejdar klimatkatastrofen och han utropar sig till Gud och kräver gudomlig tillbedjan, och får det av både hedningar och kristna.

Enhets- och fredssträvanden
Antikrist kommer att svämma över av politisk korrekthet, och mycket talar för att han kommer att utmåla sig själv som enhetens och den interreligiösa ekumenikens expert. Han kommer säkerligen att mästerligt utnyttja den trend som finns idag som vill förena alla religioner, och enheten kommer att marknadsföras som vägen till världsfred. Det fungerar naturligtvis bara med postmodernismens antagande att Gud inte finns i verkligheten utan bara i de religiösas huvud, och eftersom någon absolut sanning därför inte existerar så kommer enheten att värderas högre än sanningen.

På honom förlitar sig mänskligheten, förgäves. Antikrists styre förvärrar läget och människans syndabock blir fortsatt Israel och de kristna som blir målet för Antikrist och människors fortsatta hat och som leder till misslyckade försök att förinta staten Israel

Jag har väldigt svårt att tro att Jesus dog på ett kors för att jorden skulle vara i topptrim vid hans återkomst. När Jesus återlöste skapelsen genom försoningsdöden fick människan tillbaka det hopp som synden rövat från henne. Han kommer säkert att vara mer intresserad av om han finner tro på jorden.

Han har dessutom lovat sina trogna en ny himmel och en ny jord där rättfärdighet bor.

1 tanke på “Klimatsituationen

  1. Fundering, eftersom människan blir mer och mer intagen av det onda, så kan det också vara så att antikrist intar själva människan själ och blir ett med henne. ”Ni är ett tempel åt Herren säger Gud” De fyra hästarna är ju redan nu ute och härjar över jorden, även om det inte ännu drabbat oss först.
    Bara en fundering, inte alls så konstig men ändå. Budskapet om binas död är också ett tecken.
    spännande tider och kusliga. kram kära Stickan hälsar vi på Kumlingården

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s