NÄR BÖRJADE MÄNNISKOR ATT GIFTA SIG AV KÄRLEK?

frågar Dagens nyheter i en stort uppslagen låst artikel.

Förmodligen anser DN det vara i samband med att samkönade vigslar blev möjligt. Då blommade helt plötslig kärleken, fri och oberoende av de stereotypa lagar som skaparen förordat. Och förresten gifta sig? Man kan väl ”älska ändå”?

I varje fall blev det i någon mening legitimt, då när den blev FRI att utövas på det sättet som människan bestämde. Guds sanning fick maka på sig för mänsklig lust att släppa fram människans ”sanning om kärlek”, och vad kärlek är?

Trovärdigheten i vad DN vet och förstår av kärlek är mycket låg i förhållande till när aposteln Paulus citerar vad Gud har sagt i sitt ord vad resultatet av den ”kärleken” blir

Därför utlämnade Gud dem åt förnedrande lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det som är onaturligt. På samma sätt lämnade männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män gjorde skamliga saker med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.

Och eftersom de inte satte värde på kunskapen om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag så att de gjorde sådant som inte får göras. De har blivit fyllda av all slags orättfärdighet, ondska, girighet och elakhet, de är fulla av avund, mordlust, stridslystnad, svek och illvilja.
De skvallrar och förtalar, de hatar Gud och brukar våld. De skrävlar och skryter, de är påhittiga i det onda och olydiga mot sina föräldrar, vettlösa, trolösa, kärlekslösa och hjärtlösa.
De känner mycket väl till Guds rättvisa dom, att de som handlar så förtjänar döden. Ändå gör de sådant, och de samtycker dessutom till att andra gör det.”

Aposteln Paulus exemplifierar rätt många egenskaper som inte har något med kärlek att göra. Allt för att de inte satte värde på kunskapen om Gud.

Var finner man kärleken då. Finns den att få?

I samma bok som Paulus hämtar orden om sanningen och Guds kärlek läser vi:

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd. Men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn

Och detta är domen: ljuset kom in i världen, men människorna älskade mörkret mer än ljuset eftersom deras gärningar var onda. Den som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte ska avslöjas. Men den som lever i sanningen kommer till ljuset, för att det ska bli uppenbart att hans gärningar är gjorda i Gud.”

(Joh 3:16)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s