Heja Sverige, friskt humör!

De hedniska religionerna på Noas tid gick ofta ut på att de var själva gudar, de och deras förfäder. Darket ingick i Djävulens lögn till Adam och Eva som genom att äta av frukten skulle de också bli gudar.
Det var grunden för Guds vrede och som i sin tur genererade andra synder som utlöste Guds dom genom syndafloden, förbundet med Noa, och människornas spridning över jorden.

Religionerna efter floden liknade i mycket de som florerade före.

Apropå vittnesbörd om floden
Bibeln är långt ifrån den enda skrift som innehåller en skildring av en världsvid översvämning som drabbade jorden. Det finns massor av traditioner från hela världen som beskriver en liknande händelse och lite beroende på hur man räknar rör det sig om mellan 250 och 300 st. Det finns tom berättelse som harmonierar med att det var åtta personer som räddades och att det syntes en regnbåge.

Efter floden upprättade Gud ett förbund med Noa och historien rullar vidare. När världen torkat upp efter den katastrofala översvämningen fick Noa och hans familj samma uppdrag att föröka sig och sprida sig över jorden som Adam och Eva fick ca 1650 år tidigare. Spridningen skedde först tämligen lokalt ner mot floderna Eufrat och Tigris i Mesopotamien, medan den globala utbredningen av människor startade i samband med Babels torn.

Senare i historien när israeliterna skulle inta och bebo Kaanans land som Gud lovat dem, fanns ymnigt med avgudadyrkan i landet, en avgudadyrkan som utlöste Guds vrede. Israelerna blev strängt tillhållna att inte befatta sig med landets avgudar.

Detta och mer intressant information finns i Anders Gärdeborns bok som kan beställas här: En guldgruva att ösa ur.

www.masterdirigentensverk.se

Överfört till vår situation, två skilda kulturer skulle samsas i en nation med helt olika syn på hur grunden för samlevnaden såg ut. Det skulle inte gå.

Jag befarar att det är mycket gott som vi skulle få ge upp om integreringen misslyckas för vår del. Att vi har inhemska både moraliska och andra brister tycker jag vi skall hantera internt, utan inblandning av krafter modell sharia, annan kvinnosyn eller annan, för oss främmande våldskultur.

Och varför skall vi inte fortsätta att vara svenskar i Sverige?

Man behöver inte vara en insnöad nationalist för det, bara en vanlig människa, med vanliga känslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s