Bibeln och Mästerdirigentens verk

Under rubriken Tidens tecken har jag försökt ge en så heltäckande bild jag kunnat i ett ämne som berör alla människor på ett avgörande sätt. Underlaget har varit Anders Gärdeborns bok, Mästerdirigentens verk där han med en forskares ögon har använt bibeln som referens. Resultatet har blivit i en del fall sensationellt och tidigare gömda och glömda uppfattningar har uppdagats.

 

Förseglade profetior öppnas och de förståndiga skall förstå, säger bibeln. Daniels profetior skulle förseglas men öppnas igen i den sista tiden: Dessa ord ska förbli gömda och förseglade till den sista tiden… Ingen ogudaktig ska förstå detta, men de förståndiga ska förstå det. (Dan 12:9-10)

Vilka ord ska bli gömda och förseglade till denna tid? Ger skriften något svar på det?

Daniel:
Jag hörde det men förstod inte, så jag frågade: ”Min herre, vad blir slutet på allt detta?” Då sade han: ”Gå, Daniel, för dessa ord ska förbli gömda och förseglade till den sista tiden. Många ska bli renade och tvättade och luttrade, men de ogudaktiga ska utöva sin ogudaktighet.

Ingen ogudaktig ska förstå detta, men de förståndiga ska förstå det. Från den tid då det dagliga offret avskaffas och förödelsens styggelse ställs upp ska det gå 1 290 dagar. Salig är den som håller ut och når fram till 1 335 dagar.

Bibeln ger oss exempel på hur en öppen attityd kan ge ny kunskap genom att man tar till sig budskapet.


”Redan samma natt skickade bröderna i väg både Paulus och Silas till Berea. Så snart de kom dit gick de till judarnas synagoga. Folket där var öppnare än de i Tessalonike.

De tog emot ordet med stor villighet och forskade varje dag i Skrifterna för att se om det stämde.”
Många av dem kom till tro, likaså ett stort antal ansedda grekiska kvinnor och män. De läste skrifterna och många blev övertygade om riktigheten i dem.

Det kanske inte vore helt fel att inta samma attityd som folket i Berea, d.v.s. forska i skrifterna. Om Anders Gärdeborns forskning och redovisning har någonting att tillföra i kunskap om bl.a. den sista tiden vore det illa om det det gick oss förbi. Ge honom därför chansen att förklara hur han kommit fram till hur bibeln och boken ”Mästerdirigentens verk” samspelar. Bjud in honom till samtal i församlingen och få redovisat varför han tror så stadigt på bibeln som underlag för sin bok.

Som kristna blir vi rekommenderade mängder med böcker och tidskrifter som skall hjälpa och inspirera oss och stärkas i vår tro. Människor är intresserade och köper.

Och så lanseras en bok som handlar både om det som varit och det som skall komma, med bibeln som referens, och endast bibeln. Inte alla kristna vill konfronteras av bokens ibland bistra budskap blandat med glädjen i nåden och frälsningen, det räcker för dem med nåden, och den räcker långt.

Men boken behandlar hela Guds handlande med både sitt folk, judarna och oss, hedningar. Om ni har tagit del av tidstecknen i tidigare blogginlägg, som är kopierade direkt från boken, ser ni att helhetsbilden innehåller både nåd och nöd.

Det finns ett uttryck i politiken som jag gillar, det är ”verklighetens folk”. Kristna människor har förstått det på ett annorlunda sätt än det från början betydde och nu har vi att förhålla oss till detta.
Verklighetens folk har att ta in hela Guds rådslut och inse att ordningsföljden är, först korset, sedan kronan. Vi kan inte börja med kronan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s