Varför är Sverige ledarskap så naiva, enligt egen utsago, i sitt sätt att bemästra ”utmaningar”?

Statsministern är tagen på sängen, inte förstått utvecklingen, enligt egen utsago. Kan det bero på att han inte söker hjälp där han kan få den, ovanifrån.

Paulus bekänner:
När jag var barn talade jag som ett barn, tänkte som ett barn och förstod som ett barn. Men sedan jag blivit vuxen har jag lagt bort det barnsliga. Som barn förstår jag bara till en del, men då ska jag känna fullkomligt.

Det fanns en tid när jag också var barnslig, hade lärt mig använda ord som, ”kan själv”, hade i övrigt barnsliga tankar och tänkte omoget, på grund av bristande insikt. Nu har jag mognat, fått erfarenhet och i vissa fall fått perspektiv som hör samman med den utvecklingen.

Men det finns människor som fortfarande är kvar i sina barnsliga tankar och tyvärr verkar det som om ju viktigare positioner de fått i samhället, ju mer framträder den naiva barnsligheten åtminstone uppmärksammas det mer. Hur har det kunna blivit så? ”Kan själv” räcker inte alltid.
Jag har förstått att ingenting kan utvecklas från ingenting. Det är vanlig enkel logik man lär sig i skolan. Det finns en mängd Nobelpristagare som håller med mig om detta.

När jag tänker utveckling måste jag ändå undanta det som vissa forskare fortfarande tror ligger till grund för hela tillvaron, nämligen att det har skett en gradvis utveckling av mänskligt liv från ingenting till någonting. Evolutionen. Det är en barnslig tro.

När jag lyssnar på statsministerns försvar av sin naivitet så skyller han naturligtvis ifrån sig. Han kan inte förstå konsekvensen av sin naivitet. Att leda ett land på den premissen leder ofelbart till nya större problem eftersom han omvandlar oppositionen till angrepp på demokratin

Dåren säger i sitt hjärta:
”Det finns ingen Gud.” –
en dåre är vad han är, en naiv dåre

Det är andra partier, de som inte har någon egen politik utan ägnar sig åt att förstöra det socialdemokraterna i sin visdom tycker är viktigt.
På det viset hotas demokratin, inte den socialdemokratiska politiken. Tänka sig!

Om man nu inte VILL tro, kan man väl ändå FÖRSTÅ att mänskligheten är framme vid finalen nu. Betrakta tillståndet på jorden, se hur allas krig mot alla utvecklas, se på Israels situation, omgiven av fiender, läs vad bibeln säger om detta, sedan lång tid tillbaka.
Det måste finnas en skapare, det finns inget alternativ och innan man förstått detta utan tror att man är sin egen Gud och agerar så, framträder naiviteten i all sin omognad.

Bibelns budskap är entydig, även i detta, även om det finns präster och även andra som i sin naivitet lanserat egna tankar och vill framstå som mer vetande än Gud själv

Jämför t.ex. också islams böner till Allah och hur man sedan använder bönekraften till att öva våld mot de oliktänkande med de kristnas bön till fridsfursten om frid på vår jord.
Att inte se skillnaden på böner och handla därefter är verkligen naivt och till stor skada för vårt folk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s