Låt inget skymma hoppet

Låt ingen skymma hoppet läser jag i Dagen 210226 ( Leif Carlsson)

Hoppet om att Jesus skall komma igen, hämta de som tillhör honom, döma synden och återupprätta skapelsen, är ett hopp som är levande för varje kristen.

Därför är denna uppmaning lätt att stämma in i och längta efter. Speciellt som det upprepas som ett löfte av Jesus själv och bekräftas av honom på många ställen i Bibeln.

Enligt bibelns kronologi sker återkomsten på försoningsdagen år 5999 vilket är det 6000:e året efter skapelsen och det 120:e jubelåret. Dessa uppgifter återfinns och bekräftas av bibeln. Uppgifterna i bibeln visar att Jesus kommer tillbaka på Yom Kippur hösten 2036 efter Kristus, men bara om templet förstördes år 70 (Om vilket det råder konsensus).

(www.masterdirigentensverk.se) av Anders Gärdeborn som i boken utförligt förklarar varför kristna alltid misslyckas att identifiera tidpunkten för återkomsten

En av dessa anledningar är att man i sökandet saknar fakta och i stället använder den egna fantasin. Anders Gärdeborn använder enbart bibliska källor, som verifierar sig själv

Bibliska källor kan också framstå som skrämmande i sin realism.

Undvik skrämseltolkningar skriver Leif Carlsson också. Det skrämmer väldigt många

Leif svarar själv på frågan; ”tänk om jag blir kvarlämnad”? Då är det bättre att ta fasta på att Jesus skall döma världens synder. Du är ju redan dömd och förlåten och kan fortsätta lita på hans ord, ”Jag kommer snart”.

Det är som Leif Carlsson skriver att det finns risker med spekulativa tolkningar av skriften, dock, det finns ett hopp om en framtid där ondskan är borta för alltid och där Guds eviga rike är upprättat. Låt ingenting skymma det hoppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s