Åter i luften

Viktigt och oviktigt är titeln på den blogg som nu återuppstår (om uttrycket tillåts). Allt kanske inte fungerar optimalt till en början. Vi får se hur det utvecklar sig.

De ämnen som ligger mig varmt om hjärtat är bl.a. judarnas situation. Jag tror det drar ihop sig till konfrontationer framöver och jag skall försöka spegla det i görligaste mån, också ur profeternas perspektiv. I den mån jag förstår det. Det går inte att ”runda” den fiendskap som mer och mer etableras mot Guds folk och vi har anledning uppmärksamma det som händer.
Kanske vi också behöver något mer av den välsignelse som Gud lovar dem som välsignar Hans folk. Att en sekulariserad svensk skall förstå Israels roll i historien är inte att förvänta sig. Däremot borde kunskapsnivån vara något högre hos bekännande kristna. Men jag har en känsla av att våra unga vänner inte har den kunskap i ämnet som är nödvändigt för att förstå sin tid. När man är ung är det mycket annat som pockar på uppmärksamheten.

Ett ämne som hänger ihop med Israel och judarna är återkomsten, att Jesus skall komma tillbaka, det är något som blir alltmer aktuell. Trots att bibeln har mycket att säga om återkomsten predikas och talas det sällan om detta. Jag anser mig inte vara någon auktoritet i dessa sammanhang, men något tror jag mig veta och, jag är liksom de flesta, läskunnig. Men man måste läsa.

Alltnog, det är några ämnen som jag skall försöka spegla i bloggen. Det finns också andra frågor som rör sig i den sfär som en syndare, frälst av nåd har anledning beröra. Jag hoppas att du kommer att finna inläggen tillräckligt intressanta för att logga in emellanåt. Och kommentarer och synpunkter är alltid välkomna.

Bloggadressen är stigmelin.blogspot.com
Om allt fungerar kommer första inlägget under nästa vecka
Välkommen!
/Stig Melin

1 tanke på “Åter i luften

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s