Blir det ytterligare ett justitiemord?

Det är märkligt, detta med judarna, de har blivit en sorts världens paria. Efter andra världskriget blev det en liten förbättring när det uppdagades vad Hitler gjort. Då förfasade sig världen över de grymheter som begåtts mot dem. De kunde inte då försvara sig mot ondskan. Nu kan de det, och dessutom framgångsrik .efter att återkommit till sitt land. Det land de fördrevs från efter att templets förstörts år 70.
Trots flera samordnade anfallskrig från fientliga grannstater som vill driva judarna ”i havet”, har de framgångsrikt försvarat sig.

När man betraktar kartan över området blir man förvånad över att denna lilla landremsa som Israel utgör kan hålla stånd mot den massiva fiendskapen. Och otroligt nog får terroristorganisationen Hamas stöd av världssamfunden.

Men – hur länge kan man stå emot? Kommer världen att bevittna ett nytt justitiemord i området? Kommer det att gå likadant för Israel som det gick för Jesus när han blev dömd till döden efter en skenrättegång och falska anklagelser? Jag tycker mig se paralleller mellan hur Israel i dag behandlas, som när Jesus anklagades medan folket fick en terrorist, Barrabas frigiven. Det verkar som även den delen blir verklighet.

Hedningarna tror sig ha lösningen, två stater sida vid sida, säger FN och får medhåll av medlemsländer varav majoriteten utgörs av arabstater. Så kommer det också att bli. Det profetiska ordet säger nämligen genom profeten Joel i kapitel 3:
 –  ” jag skall samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels skull som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land och kastat lott om mitt folk.

Vi kan konstatera att landet redan är delat, att Israel inte har tillgång till hela sitt land. Tvåstatslösningen kommer nog mera som ”lök på laxen”.

Israel kommer att få svårt att hantera den fientliga världsopinionen med sina olika påtryckningsmedel och nederlaget kommer att vara nära innan Gud griper in och gör slut på striderna och skipar rättvisa. Jag tror vi kommer att få bevittna världshändelser av icke vanligt slag framöver.
Stig Melin

2 tankar på “Blir det ytterligare ett justitiemord?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s