Det är bekymmersamt

 

Det är bekymmersamt att ondskan fått ett så starkt grepp om folken. Ondskans ursprung är uppror mot Gud genom avfall till andra gudar, dyrkan av det skapade i stället för skaparen. Profeten Muhammed är/var också en människa som ingår i skapelsen. Hans lagbok, Koranen är den skrift som åberopas av hans efterföljare,  och spåren förskräcker. Och det finns faktiskt beslutsfattare som tror att all religion är lika.  Det är som att säga att alla politiker är lika bara för att de är politiker. Ibland frågar man sig, varför blev dom över öht politiker?

Koranen och islam lever sitt eget liv och har ingenting med bibeln att göra och kan inte heller sammanblandas med Israels historia. Det är samma sorts avguderi som Israel tidvis föll för, Baalkulten, och blev dem till så många nederlag. De förlorade gång på gång Herrens välsignelse på grund av dessa främmande gudar.

Jeremia säger t.ex. på Herrens befallning, ”Från den dag då era fäder drog ut ur Egyptens land ända till i dag har jag sänt till er alla mina tjänare profeterna, gång på gång har jag sänt dem. Men de ville inte höra eller lyssna till mig. De var upproriska och gjorde ännu mer ont än deras fäder. Du skall säga dem allt detta, men de kommer inte att lyssna på dig, och du skall ropa till dem, men de kommer inte att svara dig. Säg därför till dem: ”Detta är det folk som inte lyssnar till Herrens, sin Guds, röst och som inte tar emot tillrättavisning. Sanningen är försvunnen och utrotad ur deras mun.”

Gud har vid olika tillfällen förskingrat folket på grund av deras synd Första gången var när man ville bygga ett torn upp till himlen och göra sig lika Gud. ”Låt oss stiga ner och förbistra deras språk, så att den ene inte förstår vad den andre säger.” Så spred Herren ut dem därifrån över hela jorden, och de måste upphöra att bygga på staden. Den fick namnet Babel, eftersom Herren där förbistrade hela jordens språk, och därifrån spred han ut dem över hela jorden. Gud ville därmed förhindra att man enades i sina försök att bli som Gud. Han ville själv vara den som enar folket.

Nu har Israel åter levt i förskingringen i mer än 2000 år alltsedan templet förstördes år 70. I våra dagar ser vi hur Gud samlar ihop dem till det land han med ed har lovat dem.

Jesus och profetorden tyder på att vi befinner oss i begynnelsen (”födslovåndan”) inför den tid som Jesus talade om skulle bli svår, den sista. Hela världens nationer kommer att rikta sina blickar på Israel, där Gud kommer att visa vem som är Gud.


”Vem är en Gud som du, som förlåter missgärning och inte tillräknar överträdelse för kvarlevan av sin arvedel. Han håller inte fast vid sin vrede för evigt, ty han har behag till nåd.  
Han skall åter förbarma sig över oss och trampa på våra missgärningar. Du skall kasta alla deras synder i havets djup.  
Du skall bevisa trofasthet mot Jakob och nåd mot Abraham, så som du med ed
lovade våra fäder i forntidens dagar.”(Mika 7: 18-20).

Han överger inte Israel, men han överger inte heller hedningen som tror på honom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s