Guds löfte till Israel gäller än

Som kristna har vi alltid haft Jesu återkomst framför våra ögon som ”nästa steg”. Det är finalen har vi ansett. Är det verkligen så? Många har tyckt, trott och tänkt, jag också i den frågan. Någon form av slutpunkt är det nog, men är det FINALEN?
Att det i ändens tid blir någon form av en slutlig final är nog ostridigt. Men hur har Gud orkestrerat den? I vilket skede kommer Jesus tillbaka för att bl.a. skilja ”fåren från getterna”. Är judarna inblandade på något sätt eller har hedningarna tagit huvudrollen? Judarna har nog spelat bort sina kort nu, tycks många mena. Och spelat har dom.

Dom har frestat Guds tålamod i alla tider och fortsätter så även i dag. Gud har upprättat profeter som haft till uppgift att varna för de faror som låg i att de dyrkade andra gudar och struntade i överenskommelser med Gud. Hela GT handlar om detta. Det märkliga är att Gud aldrig har övergett dem och han kommer inte att göra det nu heller

Hur kan det komma sig? Jo han har förbundit sig genom att teckna förbund/avtal med dem och lovat dem trohet. Och Gud håller vad han lovat. Folket har varit trolöst men Gud har varit trofast och han är likadan i dag.

Jag tror dock att det är två händelser som är aktuella. Högaktuella. Om de utgör en final vet jag inte och kan inte heller påverka. Det är Antikrists framträdande och det är att Jesus skall komma tillbaka. Det är bibelord som inte behöver tolkas, det är ett scenario som kommer att inträffa. Vi vet bara inte riktigt när men vi ser hur det drar ihop sig. Vi har emellertid EN alldeles fast tidsangivelse och det är: I DAG

I dag, om ni hör hans röst, förhärda inte era hjärtan.
 
Paulus skriver till Timoteus:

”Du ska veta att i de sista dagarna blir det svåra tider. Människorna kommer att vara egenkära, pengakära, skrytsamma, stolta, hånfulla, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, gudlösa, kärlekslösa, oförsonliga, skvallriga, obehärskade, råa, fientliga mot det goda, falska, hänsynslösa och högmodiga. De kommer att älska njutning mer än Gud och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem!”

Så har människorna alltid varit, kanske du säger. Och så är det nog. Men Paulus kopplar detta till ”de sista dagarna”. Tillsamman med allting annat som Jesus och hans apostlar sagt, blir det en allvarlig varning för oss. Använd tiden väl!
I en gammal ”läsarsång” lyder kören: ”Vid korset finns rum för dig, miljoner där stå men plats finns ändå, vid korset finns rum för dig”.

Allt som sker har någon form av förberedelsetid, Gud ger tid till omvändelse för han vill ingen syndares död. Men den tiden är inte oändlig.

Vår förberedelsetid är nu.

 

2 tankar på “Guds löfte till Israel gäller än

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s