Uppståndelsens nödvändighet

Det första vi läser om i påsktider är att Jesus blev korsfäst och han blev det för att sona våra synder. Ett viktigt omedelbart tecken på detta var att templets förlåt (draperi) som skilde det heliga, dit prästerna hade tillträde, och det allra heligaste, dit ingen fick komma, rämnade uppifrån och ända ner. Dock, en dag under året fick översteprästen tillträde till det allra heligaste med ett försoningsoffer för folkets synder.

När Jesus gav upp andan brast detta draperi, uppifrån och ända ner som Guds tecken på att nu var vägen till Gud öppen. Jesus offerdöd gjorde detta möjligt. Det betyder att vi kan komma till Gud, utan att någon präst eller annan person behöver bistå. Men om Jesus bara dött hade det varit förgäves. Men han uppstod också.

Aposteln Paulus skriver till korintierna:

Döden är uppslukad i seger. Du död, var är din seger? Du död, var är din udd? Dödens udd är synden, och syndens makt kommer av lagen. Men Gud vare tack som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus”

Låt oss tänka oss dödsriket som en barriär som skiljer oss från Guds rike. Där finns ett rum som vi kallar för dödsriket. Att komma dit är inte svårt, vi skall alla dit någon gång. När draperiet rämnade öppnade Jesus en dörr på Gus sida och Jesus har lov  att ta sina vänner med sig i den passage genom dödsriket och som han kan öppna eller låsa efter behag. Är du Jesus vän följer han dig genom dödsriket. Han vet vägen, han gick den före dig.

Vad betyder det?
Han övertog din skuld i sin kropp på korset och öppnade därmed vägen till Fadern, visade sig för lärjungarna och många andra, innan han blev upptagen till himlen. Han har sagt att han skall komma igen för att avsluta räkenskapen med alla människor.

Mycket tyder på att det inte dröjer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s