Varde ljus

I begynnelsen. . . börjar bibelns berättelse.

Anders Gärdeborn har gett oss intressant information om hur historien fortsatt och hur somliga tror att det har gått av sig själv, utan hjälp av Gud. Hans lilla skrift med samma namn ger oss en inblick i hur dåligt underbyggd evolutionsteorin ändå är, samtidigt som argumenten för Guds inflytande manifesteras.

Skriften kan beställas genom  www.gardeborn.seHäftet avslutas med frågan:

Hur ser framtiden ut?

Hoppet om härligheten

Jag menar att den här tidens lidanden inte kan jämföras med den härlighet som ska uppenbaras och bli vår. Själva skapelsen väntar och längtar efter att Guds barn ska uppenbaras. Skapelsen har ju blivit lagd under förgängelsen, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om att även skapelsen ska befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet .
Vi vet att hela skapelsen gemensamt fortfarande suckar och våndas . (Rom 8:20-22)

Inte bara människan utan hela naturen ligger under den förgängelse som synden dragit över världen. Hela skapelsen, och inte bara Guds barn, kommer dock att befrias från detta, en händelse som ännu ligger i framtiden. Gud besökte jorden för 2000 år sedan och han kommer att göra det igen för att återupprätta sin skapelse. Kristna väntar på att Gud skall etablera nya himlar och en ny jord. Skapelsen skall återupprättas och i den nya skapelsen kommer rättfärdighet att bo. Men då Jesus återvänder till jordenför att bygga upp sin nya skapelse kommer han tyvärr att finna samma förhållanden som rådde före syndafloden och som var orsak till att den drabbade jorden:

Så som det var under Noas dagar, så ska det vara när Människosonen kommer. Under dagarna före floden åt de och drack, de gifte sig och blev bortgifta ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting förrän floden kom och ryckte bort dem alla. Så ska det bli när Människosonen kommer. (Matt 24:37-39)

På samma sätt som floden ryckte bort människor under Noas dagar kommer människor att bli undanryckta då människosonen, Jesus, återkommer till jorden. Det finns en orsak till att han inte gjort det ännu, trots ondskan i världen:

Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon ska gå förlorad utan att alla ska få tid att omvända sig. (2 Petr 3:9)

Låt oss därför lära av historien, glädjas över Guds långmod och aldrig glömma löftet:

Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. (Rom 8:1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s