– och se, det var mycket gott

Universum är fullt av ordning och struktur på många olika nivåer. Himlakropparna själva är sorterade i solsystem, galaxer, hopar av galaxer och till och med hopar av hopar av galaxer. Nere på den submikroskopiska nivån finns struktur bland elementarpartiklar, atomer och molekyler. Det biologiska livet är så fullt av ordning att man baxnar.
Många olika sorters proteiner bygger upp celler som bildar vävnader som formar organ som bildar organismer. Trots naturens strävan mot nedbrytning finns alltså dessa strukturer på alla nivåer, allt från elementarpartiklar till galaxsystem. (struktur betecknar en bestående ordning av större omfattning)

Detta måste betyda att någon med mycket stor intelligens under historisk tid satt samman dessa strukturer. Bibeln berättar att det var Gud som gjorde detta och han gjorde det under en skapelsevecka. Den beskrivs i Bibelns första kapitel som avslutas med att allt var mycket gott.

Det och mycket annat kan man läsa i en skrift, I begynnelsen… av Anders Gerdeborn som går att ladda hem från www.gardeborn.se.

 

Om man avvisar Guds skapelse av världen måste man förklara uppkomsten på annat sätt. Ett sammanfattande namn på den filosofi som försöker göra detta är evolutionismen som på allt sätt försöker ersätta Guds tankar med egna. Man jobbar hårt, men förgäves. Vi kan tryggt falla tillbaka på Gud och hans löften.

När vi tänker på vilken stor Gud vi har, vilken framtid som väntar har vi anledning fatta nytt mod,

”Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. I honom är vi friköpta och har förlåtelse för våra synder.
Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat, för i honom skapades allt i himlen och på jorden: synligt och osynligt, tronfurstar och herradömen, härskare och makter – allt är skapat genom honom och till honom. Han är till före allt, och allt hålls samman genom honom….

Också ni, som en gång var främmande och fientliga till sinnet genom era onda gärningar, också er har han nu försonat med sig genom att lida döden i sin jordiska kropp. Han vill föra fram er heliga, fläckfria och oantastliga inför honom, om ni verkligen står fasta och grundade i tron och inte låter er rubbas från hoppet i det evangelium som ni har hört och som har predikats för allt skapat under himlen och som jag, Paulus, har blivit satt att tjäna.”(Koll 1 13)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s