Uppdatering

 

Uppdatering

– finns tillgänglig

 Jag har visserligen inte fått något venia, ett tillstånd som kan utfärdas av biskopar i Svenska kyrkan, till någon icke-prästvigt. Jag saknar naturligtvis en sådan (även i frikyrkan i o f s) men jag dristar mig ändå att referera något ur den urkund som är vår gemensamma, bibeln. Vi har dock inte alltid samma färg på våra glasögon.

 

Paulus skriver till Timoteus:

”Det kommer nämligen en tid när människor inte kommer att lyssna till sanningen. I stället kommer de att gå runt och leta efter lärare som bara förkunnar sådant som de själva vill höra. De kommer inte att vilja lyssna till vad Guds ord säger och utan att ens reflektera följer de mest fantastiska idéer.”

Det kommer en tid, skriver han utan att närmare precisera när. Men inte heller Jesus preciserade alltid, t.ex. när han skulle komma tillbaka, han säger att han inte visste. Det var bara Fadern som visste. Så Paulus var i gott sällskap och poängen är att vi behöver själva känna vår tid. Och ingen av dem lämnade oss helt ovetande. Vi måste själva hålla oss uppdaterade, precis som vi måste uppdatera våra datorer när ny kunskap skall förmedlas. Här kommer en sådan uppdatering och gäller Israel:

Daniel (ca 550 år f.K.) fick på sin fråga om när det han såg skulle ske, svaret:

– Från den tid då det dagliga offret blir avskaffat och förödelsens styggelse uppställd skall det gå 1 290 dagar  (Dan 12).  (Läs gärna hela kapitlet.)

Va, säger du, finns det offer att avskaffa, det har väl inte offrats något djur i Israel på över 2000 år? KG Larsson, författare och israelkännare skriver i sin bok, Israel, landet som berör, att man har allting förberett i Israel för att både bygga ett tredje tempel och där införa djuroffer. Rabbinerna planerar och förbereder och deras lösning är förankrad i Jesus återkomst enligt vår gemensamma bibel.
Skillnaden mellan judiskt och kristet tänkande blir tydligt här, skriver KG Larsson.

När judarna får en profetisk hälsning från bibeln eller någon nu levande profet så anser de att de är skyldiga i att vara med i uppfyllelsen av profetian. De samverkar med profetian och tar den som ett uttryck för Guds vilja. När de därför läser om nästa tempel så inser de att de skall göra sin del. Vad de inte vet i dag är tiden för att börja bygga.  Det kan vara smakligt i det rådande politiska klimatet att börja bygga ett ”fredens tempel” där Antikrist så småningom kan ta sin boning.

Bibeln säger att det i ändens tid finns det plats för bara en politisk ledare för hela världen. En fullständigt otänkbar tanke för några år sedan. Men i dag, i vår globala värld ses det som fullt möjligt. Människan kommer då att få sin Antikrist. Detta har människor kunna läsa om i bibeln under 2000 år.

Vår framtid hänger intimt samman med vad som sker i Israel. Mot den bakgrunden är det sorgligt att synen på landet håller på att ändras i kristenheten på grund av bristen på fred. Men bibeln har aldrig talat om fred i samband med Israels upprättelse.  Tvärtom, det kommer att bli värre. Freden kommer med Messias.

 

3 tankar på “Uppdatering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s