Guds restaureringsplan för Israel

Människans plan för Israel är annorlunda än Guds.
I Hesekiels bok, i det 36-e kapitlet låter Gud profeten skriva ner den plan han har för att återställa landet Israel, det judiska folket och staden Jerusalem. I detta kapitel avslöjar Gud den djupaste hemligheten till varför detta är så viktigt.

”Icke för er skull, utan för mitt heliga namns skull”

I verserna 16-23 poängterar Gud att det inte är för judarnas skull som det sker utan det är hans trovärdighet som står på spel. När han börjar uppräkningen får inte judarna lockas att tro att det är på grund av deras förtjänst som det sker. För att förhindra tendenser till självgodhet lägger Gud in en brasklapp mitt i listan av händelser som skall ske. I vers 32 läser vi därför: ”Det är inte för er skull”.

I Hesekiel 36 24-29 skriver profeten:

Ty jag skall hämta er från folken och samla er från alla länder och föra er till ert land.(Något som pågår i nutid)

Jag skall stänka rent vatten på er, så att ni blir rena. Jag skall rena er från all er orenhet och från alla era avgudar. Jag skall ge er ett nytt hjärta och låta en ny ande komma in i er. Jag skall ta bort stenhjärtat ur er kropp och ge er ett hjärta av kött.  Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem. (kommer framöver)
Så skall ni få bo i det land som jag gav åt era fäder, och ni skall vara mitt folk och jag skall vara er Gud. Jag skall frälsa er från all er orenhet. Jag skall kalla fram säden och låta den bli riklig och skall inte mer låta er drabbas av hungersnöd. (Löfte för framtiden)

Hela mellanösternfrågan är i grunden en fråga om Guds trovärdighet. Kan han genomföra projektet som han lovat? Han bedyrar det. Han säger också genom profeten Jeremia 31: 35-37 att Herrens fasthet i löftena gäller så länge universum existerar

Jag, Herren, har talat det, och jag skall göra det.

En parallell till ovanstående finner du i profeten Jesajas bok, kapitel 35. Där står det tjugofyra gånger vad Gud skall göra för sitt folk och land. Men innan det skall kapitel 34 fullbordas. Återupprättelsen av Israel har bara börjat. Mycket lidande och nöd  återstår innan det som Hesekiel skriver blir verklighet

Jag tror att allt detta kommer att ske – i sin tid, eller skall vi säga i Guds tid. På nyheterna och olika media kan vi följa med och se vad Gud gör. Jag tror också att Antikrist kommer att smyga sig in i handlingen innan det blir fred. Men låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son.

OM du tycker ämnet är intressant för fler så dela gärna blogposten på fb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s