Det historielösa landet

Fanns det någon ledare före Yassir Arafat, 1924 – 2004?

Det finns framstående företrädare för palestinierna som säger att deras rötter kan härledas ända tillbaka till filistéerna, som var Israels fiender på Jesus tid. Påståendet kan varje historiker motbevisa. Men palestinierna finns ju där, och de är många, invänder någon. Ja, i dag är de s.k. palestinierna flera miljoner, många av dem lever i andra arabländer som Jordanien, Syrien, Egypten, Tunisien och Libanon. Men varifrån kommer de, och är de ett särskilt folk?

Syrien, Egypten och Jordanien är etablerade stater som medverkade i sex-dagarskriget OCH de har inga territoriella krav på Israel, men en grupp terrorister har!

Namnet palestinier började användas ca 1977 i debatter och i nyheterna. Så gott som varje dag får man på TV-nyheterna höra orden: ”palestinier och Israel för samtal om de illegala bosättningarna på ockuperad palestinsk mark”. Att samtal ibland förs är sant, men det andra är ju bara lögner. Den här typen av osanningar matas vi dagligen med.

När i historien fanns det här omtalade landet, och vad fanns det för gränser? Hur styrdes landet? Var det en monarki, teokrati eller diktatur? Vilken grundlag hade man och vilket myntslag? Vem var landets ledare före Yassir Arafat? När i historien var det ett av världssamfundet accepterat land? Man talar gärna om sig som en stolt nation. När i historien har det varit en sanning? När man från arabiskt håll säger att man skall ha Västbanken så skall vi veta att nästa mål är hela Israel och där skall ingen enda jude få bo. Förstår vi innebörden av vad de säger?

I Israel har både judar, kristna och muslimer rätt att praktisera sin tro i kyrkor moskéer och synagogor. I ett arabiskt land är detta näst intill omöjligt. Men i det fridsrike som är Guds plan för den delen av världen så kommer sådana skillnader inte längre att existera.

Vi ser i dag att judar återvänder i stora skaror till sitt land, helt i enlighet med gamla profetior. Gud har i en av dessa sagt att inte någon kommer att bli kvar i främmande land. Det medel som gör profetian möjlig är den alltmer tilltagande antisemitismen. Vi kan inte undgå att se det, någon kanske också förstår. Det enda land en jude kan vara trygg i är Israel. De kommer åter till det land som Herren sagt och världens regeringar och alla fientliga organisationer samlar sig för att tillsammans med Antikrist lösa problemet Israel – en gång för alla. Det folk som, när deras egen förmåga inte längre finns, Gud skall gripa in och rädda.

Att tro på en fredlig lösning på en konflikt så genomsyrad av hat som Palestina-Israelkonflikten ter sig som omöjligt. Men där Guds Ande får komma in och förvandla människornas hjärtan blir det till synes omöjliga möjligt och Gud har bestämt tider både för dom och upprättelse. Håll ögonen på Israel och mellanöstern.

(Huvudsaklig källa för denna bloggpost är: Vad händer i Mellanöstern? Redaktör Dan Johansson) Boken kan beställas på www.israelsvan.com).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s