Land skall med lag byggas

Jag tycker det är självklart att flyktingar och övriga invandrare skall avväpnas när de kommer till vår gräns. Att de inte har handeldvapen med sig eller granater är en självklarhet. Men kan det finnas andra vapen, kanske även farligare?

Jag tänker på det farligaste vapnen av alla, nämligen den idé man har att islam är kallad att dominera världen och även hos oss införa den ofrihet som vi ser runt om i vår värld. Det vapnet måste oskadliggöras oavsett vad flyktingen/invandraren själv tycker. Och, kanske ännu viktigare, oavsett vad hans fränder som redan finns i landet anser. Vi kan ana ett sug efter makt redan här. Den växer om den får gödsel utifrån.

Flyktingen JA, hans vapen i form av destruktiva idéer, NEJ.

Detta nej omfattas säker av en majoritet av imamer och andra ledare för moskéerna Islam är ju en religion, sägs det, och moskén är deras kyrka. Där predikas deras lära och uppförandekoder och annat. Människor träffas och umgås. Dit söker sig också islamskt troende flyktingar, även de som är extremister. Eftersom det står olika saker i Koranen blir också utfallet olika. Det är ett problem, inte bara för dem själva, utfallet av deras olika tolkningar får ju konsekvenser även för medborgarna i det land som blir deras tillflyktsort.

Många gånger leder de olika tolkningarna till en fräckare och aggressivare islamism.

Jag läser i tidningen Östra Småland hur det kan ta sig uttryck:

”En grupp kristna asylsökande tvingades flytta från en asylförläggning i Kalmar län sedan de trakasserats och hotats av muslimska fundamentalister.

Den kristna gruppen fruktade för sin egen säkerhet efter att det krävts att de skulle sluta bära kristna symboler, som kors runt halsen. De var inte heller välkomna in i gemensamma utrymmen, som köken när den aggressiva muslimska gruppen var där.

Och de fick ingen hjälp. (De fick ingen hjälp!!!)

Det görs ingen uppdelning i etnicitet eller religion på Migrationsverkets förläggningar. Människor från olika sidor i en konflikt kan alltså hamna på samma boende.

– Vi förutsätter att de som flyr för att få en fristad i vårt land också följer vårt lands lagar när de kommer hit, säger Mikael Lönngren, Migrationsverket.”

”Vi förutsätter—”. Och om den förutsättningen inte uppfylls?

Då fortsätter trakasserierna, det är väl inte så svårt att räkna ut. Och vi får olika standards för olika grupper människor och vårt samhälle blir en otryggare plats. Om man redan från början möter en överslätande attityd utan påföljd, hur blir då slutet?

Det finns ett gammalt beprövat talesätt, ”det är bättre att stämma i bäcken än i ån”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s