Vad betyder hösten för dig?

Jag försöker något teckna bilden av hösten, och den ev. symbolik som kan finnas i den årstiden, Att årstiderna och människans utmätta tid har något gemensamt tänker jag nog.

Ungdom hör samman med våren, sommaren med livet och dess höjdpunkter, hösten kommer med den mognad man önskade man hade tidigare och så småningom kommer då vintern som en fortsättning på hösten.

Jag funderar på om det finns en liknande utveckling för mänskligheten totalt sett. .Att våren började med Adam och Eva i paradiset och fortsatte med att Herren var med sitt folk i deras skiftande öden tills han såg att synden bemäktigade sig folket alltmer och Herrens rättfärdighet och kärlek till sitt folk krävde en förändring och växlade över till sommaren.

Med Jesus kom möjlighet till omvändelse från synden och närmande till fadern som stod beredd att ta emot alla förlorade söner/döttrar. Många människor har genom detta upplevt en livsförvandling och en förlängd sommar. Inte nog med det, en evig sammanhängande årstid följer för dem som väljer hans väg.

Om Jesus i någon mening kom med sommaren så var den inte problemfri. Det blir heller ingen seger utan kamp. Som de förföljer mig kommer de att förfölja också er, sa Jesus och förebådade därmed också den höst som har pågått med en allt intensivare förföljelse av kristna. Inte hos oss, ännu och jag vet naturligtvis inte hur utvecklingen hos oss blir. Många kristna utanför vårt land vet vad förföljelse innebär. Den globalisering som bibeln också talar om visar oss den ondska som utvecklats på jorden.

”En bild säger mer än tusen ord” är en sanning som blivit uppenbar i dag.

Hur långt har hösten kommit för människan? Hur länge skall den ondes inflytande få vara gällande innan Gud säger, hitintill men icke längre. Han har lovat att göra slut på Satan makt och inrätta ett fredsrike på jorden och han håller vad han lovat.

När Guds kalender säger att nu har senhösten kommit och skörden är mogen, då ges ingen tid mer, årstiderna har gjort sitt.

Det är oerhört viktigt att ha sin sak klar med Gud medan tid är.

 

 

3 tankar på “Vad betyder hösten för dig?

 1. Detta var mycket tänkvärt skrivet!

  Senommar och höst är ju också skördetid.

  Bär, frukt, och svampskörd.

  Frön från sommarens blommor har mognat, faller i jorden och dör.

  När sen våren och värmen kommer så spritter livet fram, och blommorna visar sig återigen.

  En fridfull höst önskar jag dig Stig! /Birgit

  Gilla

 2. Tack för kommentaren Birgit!

  Jag hoppas den andliga hälsan är någorlunda efterhängsen trots dina kroppsliga problem. Jag såg en boktitel en gång som löd: Livet är inte rättvist men Gud är god Och det är det hopp vi har, att Guds rättvisa kommer att fälla utslaget en dag.

  Jag gick in på länken du bifogade och fick ögonen på en rad som jag tycker passar i sammanhanget.

  ”Träd som står nära en ljuskälla behåller löven längre än träd som står mörkt.”

  Det harmonierar med ett gudsord,
  Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.

  /Stig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s