Regnbågen har en historia

– inte flaggan.

Efter det att Gud, på grund av synd, hade låtit floden dränka allt liv på jorden utom Noa och hans familj upprättade han ett förbund med Noa och alla hans efterkommande:

Och Gud sade: ”Detta är tecknet på det förbund som jag för all framtid sluter med er och med alla levande varelser hos er: Min regnbåge sätter jag i skyn, och den skall vara tecknet på förbundet mellan mig och jorden. När jag låter moln stiga upp över jorden och regnbågen syns i skyn skall jag tänka på mitt förbund, det som har slutits mellan mig och er och alla levande varelser, allt liv, och vattnet skall inte mer bli en flod som utplånar allt liv”.

I samband med att Noas familj etablerade sig efter floden ingick Gud detta förbund, där regnbågen på himlen var tecknet på hans välsignelse. Gud lämnar med andra ord ett spår på himlen till sig själv och sitt förbund.

Nu har människor icke aktat för rov att kopiera det spåret. Kan Gud så kan väl vi, tycks man mena. Man gör sig själv till alltings mått, till Gud. Tillsammans med flaggor, mattor och andra prylar sprider man sitt budskap. Trots att Gud i sitt ord uttryckligen sagt att detta är en synd som stänger himlen för sina utövare fortsätter man och lockar även andra att följa dem.

MIN regnbåge sätter jag i skyn, sade Gud som en bekräftelse på förbundet.

Nu har människan satt SIN regnbåge, visserligen når man inte skyn, men man tror sig vara på väg dit och är stolt över sitt tilltag. Man lyckades inte på sin tid med Babels torn heller. Man gjorde uppror då och man gör det igen i dag.” Vi läser hur det gick då.

Tillsammans med alla andra tidstecken på att Jesu återkomst är nära, tror jag också att vi kan foga människans allt fräckare uppror mot Gud. Man har nu lyckats att ”kidnappa” hans tecken, regnbågen också. Och som Paulus skriver, man försöker också att locka andra med sig. Man har hittills lyckats med den politiskt influerade Svenska kyrkan, vars ledning fallit för locktonerna, liksom även vissa frikyrkor.

”De bytte ut Guds sanning (regnbåge) mot lögnen och dyrkade och tjänade det skapade (regnbågsflaggan) i stället för Skaparen, han som är välsignad i evighet.”

Jesus sade: ”Så som det var på Noas tid, så ska det vara under Människosonens dagar. Folk åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken. Då kom floden och gjorde slut på dem alla.

Det kommer en dag när vi, bildligt talat, också skall gå in i arken. Om det finns fler avgudar än denna som du måste överge, gör det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s