Tvinga Israel att dela landet i två, är ingen lösning

De som inte känner till situationen och ser Israel som en ovän pläderar för en delning av löfteslandet. Med detta kommer man palestinier närmare Israel fysiskt. Nära varandra upptäcker man varandra och lär sig umgås , fredligt.
Det är världssamfundets och arabfolkets agenda.

Varken FN i sin helhet eller Sveriges regering tror på detta, men det är ett sätt , en lösning, dock  inte på problemet.

Västbanken och Gaza är tänkta att bilda en ny stat med namnet Palestina. Det vill man tvinga Israel att godta. Men, det nämnda området är ju det som skall ingå i Guds plan för hela området och som omtalas i Jesaja 19.
En tvåstatslösning har därför ingen framtid då den går på tvärs mot Guds plan för området.

För en tid sedan, (detta är en artikel från okt. 2015) skrev tusen internationellt kända jurister och advokater en petition till EU i Bryssel där man, utifrån alla gällande avtal som de gått igenom, bevisar att det inte finns några s.k. illegala bosättningar. Man uppmanar EU att ta bort det påhittade uttrycket ”illegala bosättningar” eftersom det inte har någon koppling till verkligheten.
Eftersom det inte finns några ockuperade områden så finns det heller inga illegala bosättningar, menar källan. Därmed faller också bojkottkravet mot dessa bosättningar.

De olika bojkotterna som lanserats har sin förebild från Hitlertiden. Han försökte också den metoden i början på sin karriär. Ett hyckleri som nått nya höjder i vår tid. Allt för att på olika sätt demonisera Israel. En av anledningarna till detta är simpel avundsjuka.
Trots att det judiska folket endast utgör 0,2% av världens befolkning så har man fått 30% av utdelade Nobelpris. Om man skulle bojkotta handeln i sin helhet vore vi tillbaka många år i tiden eftersom det mesta i teknikväg har utvecklats av, just judar.

Varför Israel är Guds egendomsfolk

För sina planer att återlösa sin skapelse efter syndafallet behövde Gud människor att samarbeta med. Inte bara några, utan ett helt folk. Han valde ett folk som var mindre än alla andra folk. Varför? Jo, för att de inte skulle lita till den egna förmågan utan inse att det var en som var större än de själva som ledde dem.
”Ni skall inte räknas bland folken” sa profeten. Det betyder att Gud räknade med två människogrupper, judarna, och resten av världens alla folk. När de gick med Gud fick de uppleva välsignelse, när de blev trotsiga och högmodiga fick det andra konsekvenser. En sådan blev den nuvarande förskingringen runt jorden.

I dag ser vi avslutningen på den sista perioden. Hur judar flyttar hem till sitt eget land, Israel. I Bibeln säger Gud att han inte skall låta någon enda av dem bli kvar ute i hednavärlden, alla skall hem. Det är denna folkförflyttning som i dag sker inför våra ögon.

Tvåstatslösningen är ett mänskligt påfund, Gud tänker annorlunda. Hans plan gäller inte bara Israel. Det kommer att bildas en regional pakt i området bestående av Egypten, Israel och Syrien (med delar av Irak, Libanon och Jordanien). Länder som i dag har ett minst sagt komplicerat förhållande till varandra. Processen innebär omvälvande samhällsomstörtningar. Det är detta vi nu bevittnar med skeendena i Syrien och Irak. Resten kommer att följa i snabb takt.

Detta inlägg är ett koncentrat av Dan Johanssons medskick i fredagens Dagen (151016) där han på fyra tabloidsidor redogör för händelser i Mellanöstern.

Eftersom Sveriges regerings kunskaper i Guds ord är så katastrofalt bristfälligt tog man sig före att motarbeta Guds folk genom att erkänna och stödja Israels fiender, terroriströrelsen Hamas. Det kommer inte att gynna Sveriges folk.

Det kan mycket väl vara konsekvenser av detta, vi upplever begynnelsen av i dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s