Livets ord härstammar från Rom, enligt Marcus Birro

Marcus Birro får tillfälle att i Dagen gå till rätta med den del av kristenheten som inte ser katolicismen som lösning och samtidigt försvara våra nya konvertiter.

De flesta kristna grundar sin tro på ”vad säger bibeln”. Det är en god vana. Katolikerna har dessutom traditionen att tro på och rätta sig efter.Det är inget som bekymrar Marcus Birro. I den fortsatta textmängden påtalar han fördomarnas betydelse för alla missförstånd v.g. katolska kyrkan. Sedan fortsätter han:

”Det behövs ju inte en teolog för att se att den katolska kyrkan är kyrkan från vilken ex.vis församlingen Livets Ord härstammar.”

Och ytterligare ett citat av Marcus Birro: Den katolska kyrkan är stammen, rötterna, trädet själv. I det skenet är alla andra kyrkor utväxter eller nyplanteringar.

Det här är slickar våra nyblivna katoliker i sig med stolthet. Jag vill ställa två enkla frågor:

Hur många förbund har Gud ingått med Katolska kyrkan?

Hur många förbund har Gud ingått med Israel?

Jaså du vet inte det, då är det antagligen därför du är katolik.

Paulus, hedningarnas speciella apostel skriver i brevet till romarna:

Jag frågar nu: Har då Gud förkastat sitt folk? Verkligen inte! Jag är själv israelit, av Abrahams ätt och av Benjamins stam. Gud har inte förkastat sitt folk som han en gång har erkänt som sitt. –

– Eller vet ni inte vad Skriften säger där den talar om Elia, hur han vänder sig till Gud och anklagar Israel: Herre, de har dödat dina profeter och rivit ner dina altaren. Jag ensam är kvar, och de är ute efter mitt liv, Men vad är Guds svar till honom? Jag har lämnat kvar åt mig sjutusen man som inte har böjt knä för Baal, På samma sätt finns också nu i denna tid en rest som Gud har utvalt av nåd. Men är det av nåd, så är det inte av gärningar. Annars vore nåden inte längre nåd. Och till er hedningar säger jag: som hedningarnas apostel sätter jag mitt ämbete högt, i hopp om att väcka mina landsmäns avund och frälsa några av dem. För om deras förkastelse innebar världens försoning, vad ska då deras upptagande innebära om inte liv från de döda?

Bröder, jag vill att ni ska känna till denna hemlighet så att ni inte har för höga tankar om er själva: förhärdelse har drabbat en del av Israel, och så ska det förbli till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in. Och det är så hela Israel ska bli frälst, som det står skrivet: Från Sion ska Frälsaren komma och ta bort ogudaktighet från Jakob Och detta är mitt förbund med dem, när jag tar bort deras synder.

Katolska kyrkans syn på sig själv som varande världens andliga centrum får sig en hård törn för den som studerar Guds ord.

 

 

5 tankar på “Livets ord härstammar från Rom, enligt Marcus Birro

 1. Alltså detta gränsar nästan till det komiska som Birro här skriver. Men vad i all sin dar är det som händer med Dagen? Här är det visst fritt fram för de mest fantasilösa tankar som dom ger spridning. Marcus Birro är här så vilsen i pannkakan så man tycker nästan synd om honom.

  Gilla

  • Hej Tony,

   Har försökt finna Birros artikel utan resultat. Den kanske kommer ut i datorform senare. Kikade in på din blogg och såg din text : ”Sex, makt och pengar = Livets ord.” En sådan kategorisering kan vi med lätthet tillmäta även RKK. Fast jag antar att det inte är de ”härstammingsfakta” som Birro tar upp i sin artikel? Vad anger han som gemensamma drag mellan RKK och Livets ord?

   /Ulrika

   Gilla

   • Som du här skriver kan det mycket väl vara så att Birros artikel om detta endast finns tillhanda genom deras dagstidning. Se i övrigt Stigs text här. Men orden sex, makt och pengar, det vidhåller jag i högsta grad gäller i allra högsta grad minst lika mycket för Livets Ord som det gör och har gjort gällande för RKK. Dock med undantaget att det inte har skett några pedofilskandaler på och inom Livets Ord. Men det var inte så många år sen som barnpastorn på L O fick lämna in sin avskedsansökan,detta efter att ha haft en affär tillsammans med en annan kvinna, samtidigt som han själv var gift.

    Gilla

 2. Pingback: Marcus Birro vilse i Pannkakan | Jag en kristen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s