Vem håller i dag din skatt?

Där din skatt är, kommer också ditt hjärta att vara.

Ingenstans står det om att vi som kristna skall ha det bra och formligen segla fram på en räkmacka. Inte i denna världen i alla fall. Det finns ett bra exempel när Paulus introducerades i sin uppgift. När han låg blind och utslagen, och Jesus skickade Ananias till Paulus för att förbereda honom för hans nya uppgift.

Ananias svarade: ”Herre, jag har hört av många hur mycket ont den mannen har gjort mot dina heliga i Jerusalem. Och nu är han här med fullmakt från översteprästerna att gripa alla som åkallar ditt namn.” Men Herren sade till honom: ”Gå, för han är mitt utvalda redskap för att bära fram mitt namn inför hedningar och kungar och Israels barn. Och jag ska själv visa honom hur mycket han måste lida för mitt namns skull.”

Vi har sett fler än en gång hur de som har framgångsteologin som underlag för sin verksamhet inte förmår hålla balansen. Nu senast gäller det en av Sydkoreas större församlingar vars ledarskap inte pallade trycket. Vi har även begåvats med inhemska predikanter som numera gjort sig av med det förtroende man ev. åtnjutit.

Inget som vi gör eller säger som undergräver förtroendet för Guds ord är sanktionerat av den helige Ande. Det är inte svårt att förstå. Har människor inte förtroende för vad kristna gör och säger är vi misslyckade som Jesu lärjungar. Och förtroende är inget vi kan kräva, det kan bara förtjänas.

Och det är inte bara i Sydkorea det är så. De som predikar ”ett annat evangelium”, för att citera Paulus, finns även i vårt land. I alla sammanhang där Guds ord predikas uppträder falskmyntare som vill tjäna pengar för egen del på verksamheten. När det uppdagas och belyses finns det alltid ”kompisar” som rycker ut till undsättning. Jag tror det beror på att de missat att synkronisera kartan och kompassen.

Allt detta kuliminerar när Antikrist framträder. Han har sannerligen ”ett annat evangelium”. Då tror jag att risken är stor att hans ”evangelium” får en ingång i de hjärtan som inte tillräckligt har beaktat hur Gud ser på rättfärdighet. Det finns ett antal megakyrkor med sina maktmänniskor i toppen. De predikar det evangelium som dom tjänar mest pengar på för egen del. Det är ”ett annat evangelium”, enligt Paulus

Vilken megakyrka som helst kallar sig gärna församling. De har flyttat de gränser som Gud har satt, och skapat egna. Det är ju också lättare att tjäna pengar än Gud om inte hjärtat är omvänt. Det har skapas karriärmöjligheter genom nätverk och oheliga allianser bredvid församlingarna. Ett annat evangelium är sedan inte långt borta om man vill nå framgång i denna världen.

Vi har en benägenhet att samla, för framtida behov, men det är viktigt att vi vet vad vi samlar och var det vi samlar på förvaras. Det får nämligen konsekvenser, långtgående konsekvenser. Var rädd om dig!

 

1 tanke på “Vem håller i dag din skatt?

  1. Så bra du skriver Stig. Du fångar det så bra i denna mening:

    ”Det finns ett antal megakyrkor med sina maktmänniskor i toppen. De predikar det evangelium som dom tjänar mest pengar på för egen del. Det är ”ett annat evangelium”, enligt Paulus.” SLUT CITAT

    Mvh

    Berndt Isaksson

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s