Jesus är ditt hopp

Jesus torterades och spikades slutligen fast på ett kors. Det skedde för din skull. Ingen tog hans liv, han gav det för att du skulle få leva. Hans uppdrag var att öppna en ny väg till Gud, den gamla hade, genom människans synd blivit oframkomlig. Han gjorde det av kärlek, till dig.

”Var och en som tror på honom skall icke förgås utan ha evigt liv”. (Joh 3:16). Det är grundbulten i evangeliet. På den sanningen kan man bygga och leva sitt liv i gemenskap med Jesus. Och det enda du behöver göra är att tro på honom när han säger det.

Då får ditt liv en ny mening. Du får ett nytt hopp. Du blir ”född på nytt”.

Jag är vägen, sanningen och livet sade Jesus också. Ingen kan rucka på denna sanning utan att göra våld på, – just sanningen. Och överger man sanningen om vägen, går man vilse i livet och missar målet – himlen.

En orienterare som har karta och kompass i handen kan också gå vilse, men hans redskap hjälper honom att korrigera kursen så att han kommer rätt. Det finns redskap också för andlig vilsenhet. Bibeln är ett sådant redskap. Den är både den karta och kompass som hjälper dig att hålla dig på den väg som leder hem.

De två vägarna


Gå in genom den trånga porten. Den port är vid och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går in genom den. Men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.


Vilken väg vill du gå? Ta en stund och reflektera över din situation. Vad skall du göra med Jesus? Har han något att erbjuda dig, som du saknar? Kan det vara värt att söka kunskap om honom som kan ge ditt liv den mening och innehåll som du söker?

Vill du ha hjälp att finns vägen? Sök hos dem som funnit den, de kan visa dig. Det gäller ditt liv, det eviga.

1 tanke på “Jesus är ditt hopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s