”Märket på handen, pannan – eller i hjärtat?

Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.

Här krävs vishet. Den som har förstånd ska räkna ut vilddjurets tal, för det är en människas tal. Och dess tal är 666 .


Ovanstående bibeltext har det funderats mycket över. Vad är det egentligen frågan om? Påståendet ger utrymme för många alternativa tankar. I nedanstående bloggpost kan du läsa en plausibel förklaring,

http://www.elvorochjanne.se/profetiskt/nyheter/RUNES%20PDF/Runes_7_2_16_themark.pdf

Läs gärna hela bloggposten som mycket trovärdigt argumenterar utifrån många bibelord och sammanhang, här citerar jag endast bloggarens slutsats:

”Gud dömer ingen på grund av ett chip eller en tatuering. Även om dessa, eller liknande attribut, på ett eller annat sätt eventuellt kan vara involverade så har märket en annan, betydligt djupare och allvarligare innebörd. Det handlar om människors tillbedjan till en annan jesus, ett annat och förändrat gudsord och en trohet, en lojalitetsförklaring till vilddjuret.

Eftersom vi inte känner till den exakta innebörden av märket kan det då också vara mycket förrädiskt att helt fixera sig vid en fysisk märkning. Med den inställningen riskerar vi att manipuleras in i ett system där vi inte är vakna för märkets egentliga andemening och vilseleds på så sätt att ta emot märket.

Vi ser ett eskalerande avfall viket kan tyda på att acceptansen av märket redan har inletts.

Upp 14:12 I detta visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus. (Folkbibeln) 1 Kor 7:23 Ni är dyrt köpta (agorazo).

Bli inte slavar under människor”

——–

I Upp 12:7-12 berättas att Djävulen kastas ut från himlen, ner till jorden för att slutföra sin uppgift, att utöva sin makt på jorden. Är det i efterdyningarna av denna händelse vi lever nu? I den eskalerande ondska vi ser och läser om? Hans mål är att etablera en världsreligion som han kan styra med hjälp av den falske profeten efter det att Antikrist ”krattat manegen”.

Världsreligionernas tro på enhet snarare än Kristus får till följd att de som ändå håller fast vid Kristus, går de svåra tiderna tillmötes som beskrivs i bibeln. Kristna blir hindrade att predika Guds sanna ord och göra de goda gärningar som detta medför, (Pannan och Handen). Att hålla fast vid Guds bud och tron på Jesus betyder då att inte ta emot djävulens märke. I vilken skepnad det än uppenbarar sig.

Den då etablerade världsreligionen går så småningom i samlad tropp mot Jerusalem, historien drama går mot sitt slut och ridån går upp för Guds folk.

Det finns många detaljer som Gud har dolt för oss. Den som yttterligare vill fördjupa sig i slutfasen av ändens tid får söka efter fler puzzelbitar i Guds ord.

”Många skall forska i den och kunskapen skall bli stor.”  (Daniel 12:4)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s