Rättfärdig inför Gud

Din rättfärdighet når upp till himlen, Gud, du har gjort stora ting Gud, vem är som du? Du har låtit oss se mycket nöd och olycka, men du ska åter ge oss liv, åter lyfta oss ur jordens djup. (Ps. 71:19-20)

Bibeln är full av beskrivningar om hur svårt livet gestaltar sig för många. Nöd och olycka har vi sett, om än på avstånd än så länge. Det finns de som upplever den betydligt närmare.

Jag funderar på hur mycket närmare nöden skall komma oss innan vi upptäcker hur nära vi egentligen är, kanske mitt uppe i den i vissa hänseenden. Det finns nämligen olika sorters nöd. Vi lider, generellt sett, ingen ekonomisk nöd i dag, och för många är det den nöden som är den viktigaste att kunna hålla ifrån sig. För andra är den andliga tomheten mycket mer påtaglig. Vår höga materiella standard borde kompensera det men undersökningar visar något annat.

Det ligger en rädsla i att förlora det vi har av vår materiella trygghet och ändå vet vi att vi får ingenting med oss när vi lämnar jordelivet. Den tanken har skakat om många. Vad, ska jag lämna detta? Efter lite eftertanke, jo, men det är långt dit. När människan ger sig tid att tänka efter och reflektera över livets mening, kommer ofta tankarna, ”var kommer jag ifrån, och vart är jag på väg”. Det finns i förlängningen en rädsla för det okända som ligger framför?

Tänk dig ett ögonblick att Gud inte finns. I så fall har den här tillvaron kommit till av en slump, av en tillfällighet och vi som människor är bara en konsekvens av ett blint spel. Då finns heller ingen mening med tillvaron. Man föds, lever sitt liv och försvinner Men OM Gud ändå finns, är situationen en helt annan, då har livet en mening. Nämligen att jordelivet är början på något, något som är knutet till Guds kärlek och hans rättfärdighet.

Ingen människa är utan synd och Gud hatar synden, därför måste vi bli av med den. Och eftersom Gud vill det, har han ordnat så att det är möjligt. Genom att Jesus har försonat dig med Gud genom att ta din synd på korset kan du bli fri. Genom att tro på detta blir du rättfärdig i Guds ögon och delaktig i den evighet som Gud har i beredskap.

Det är Jesus som gör skillnad, han säger i sitt ord:

Den som tror på mig skall leva om han än dör.

Visst finns det mening med livet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s