Chip som chip?

Jag har läste ett inlägg från min blogg-vän Kjell, som möjligen berör ett kommande problem?:

Den Argentinska fotbollsklubben Club Atlético Tigre, i Buenos Aires, tänker introducera ett chip för att märka sina medlemmar. Med hjälp av chippet får medlemmarna fritt tillträde till stadion. Fansen brukar skandera att “Klubben finns i mitt hjärta, jag bär den alltid med mej i min kropp.” Nu kan detta bli mer än bildspråk. Det kan bli verklighet i och med chippet, säger klubbledningen.

Kommentaren till detta är att chipmärkning troligen kommer att bli vanlig både i privata sammanhang och officiella sammanhang.

Om du ofta reser internationellt kan du säkert föreställa dej hur komfortabelt det vore att kunna passera passkontrollen tack vare ett chip. Inget köande, ingen subjektiv bedömning av en tjänsteman, bara gå igenom en port som öppnas automatiskt och välkomnar dej med namn på en liten skärm.På flygplatsen hyr du bil och köper det du behöver med hjälp av chippet. Du behöver inga kontanter i fickan, aldrig växla dina pengar till landets valuta. Hotellet registrerar ditt chip och dörren på ditt hotellrum öppnar sig bara för dej.Det finns redan kontokort med chip som registreras automatiskt.

I Holland har detta introducerats som standard. Som respons finns det nu supermarkets utan kassabiträden.Du lägger dina inköp på bandet. Lasern scannar och gör dej ett kvitto. Ditt chip betalar och du går hem med det du har köpt.

Det jag vill säga är att märkning som kan registreras trådlöst troligen kommer att bli så vanlig att ingen reagerar för ännu ett chip.

http://unajuaje.niwega.net/2016/01/30/valdiga-jagare/#comment-41529

——————-

I bibelns sista bok, Uppenbarelseboken, läser vi i det 13 kapitlet om, ett märke, (ett chip kanske):

Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal. Här krävs vishet. Den som har förstånd ska räkna ut vilddjurets tal, för det är en människas tal. Och dess tal är 666 .


Inte visste Johannes något om kontokort, chip eller annan nutida modernitet, och ändå skriver han som han gör. Det står att man måste ha förstånd för att räkna ut talet 666.

Det går åt mycket förstånd för det, tror jag

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s