Alla vapen är till för försvar – eller?

Satan är en lögnare från början, han kan inte tala sanning och när han talar till olika länders ledare säger han bl.a. att de behöver ett försvar, ett starkt försvar. Alltid försvar, aldrig för anfall. Och landets ledare vill kunna försvara (sina maktpositioner) och upprustar därför på Satans inrådan sina respektiv länders försvar. Alla länder har ett försvar på sitt territorium, sitt eget eller någon annans, hotar han också.

Så småningom är alla länder rustade med ett försvar, mot alla eventualiteter. Nu gäller det bara att identifiera fienden. Lugn säger Satan, det kan jag hjälpa till med, och är det något han är duktig på så är det att skapa fiendskap mellan männisor och länder. Hans främsta vapen är ju lögnen, och med den manipulerar han ländernas olika regeringar med t.ex. påstående om att ett annat land rustar alldeles extra, så var beredda på tänkta aggresiva handlingar. Vilket kräver ytterligar egna förstärkningar av försvaret.

Sedan gäller det för Satan att få till en anledning för länderna att använda sina försvar.

Det kan ta lite tid för honom att få alla bitarna på plats, rätt man att använda, och få i gång verksamheten. Det gick ju bra  när det gäller andra värdskriget, han fick sin Hitler, så det kommer nog att ordna sig.

Med rätt man kommer nog en anledning också. Det räcker kanske med att det finns några kvardröjande landsmän i grannlandet som uppmuntras att begära hjälp av hemlandet mot allt ”förtryck” man utsatts för. Visserligen var det rätt länge sedan, men vill man vara ”hjälpsam” går det nog att ordna. De behöver inte vara så många heller. Så rätt vad det är har försvarsvapnen blvit ”befrielsevapen” för utlandsfödda landsmän.

De flesta fientligheterna börjar inte heller omedelbart med krig . Ibland måste det skapas en jordmån, en oordning, en sorts laglöshet, en normupplösning där egenintresset tar över, ”det går åt pipsvängen i alla fall-mentalitet”. Jesus talar om det stora avfallet. Också det ett verk av Satan. Är det någon som ser tendenserna?

Våra världsledare börjar också mer och mer förstå vilken omöjlig situation man hamnat i och har vid flera tillfällen sagt att vi behöver någon person som får full auktoritet att städa upp i röran. Och så får vi den man som ges den auktoriteten och den makt han behöver för att till synes ställa allt tillrätta, göra slut på striderna. Antikrist.

Han kommer som människans lösning i stället för den Gud man övergivit, och verkar också till en början behärska situationen. Han får tre år och sex månader, sedan vill han överta Guds hela roll och kräver gudomlig tillbedjan. Han överlämnar makten till Satan med möjlighet att göra stora under för att befästa sin ställning så att t.o.m. många kristna luras. Det kommer då inte att tillåtas någon religion utanför Satans, och den påtvingas alla människor.

Vi får Satan, Antikrist och den falske profeten i stället för Gud, Jesus och den helige Ande.

I det här sammanhanget inträder en svår förföljelsetid för dem som vill bekänna Kristus. För att stå emot behövs en annan vapenrustning som en kristen kan ta på sig, (Ef 6:10)     Det är det nödvändiga försvarsvapnet till skydd för ditt eget liv – det eviga.

Detta är i stora drag det scenarie som människan har att vänta sig. Jag har målat med relativt breda penseldrag och det finns naturligtvis många detaljer från bibeln att komplettera med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s