Värderingarna behöver komma upp på bordet

Jag tycker det är självklart att flyktingar och övriga invandrare skall avväpnas när de kommer till vår gräns. Att de inte har ett handeldvapen med sig eller granater är kanske en självklarhet. Men kan det finnas andra vapen, kanske även farligare?

Jag tänker på det farligaste vapnen av alla, nämligen den idé man har, att islam är kallad att dominera världen och därmed även hos oss. Att införa den ofrihet som vi ser runt om i vår värld. Det vapnet måste oskadliggöras oavsett vad flyktingen/invandraren själv tycker. Och, kanske ännu viktigare, oavsett vad hans fränder som redan finns i landet anser. Alltför många av dem har utvecklat en kriminalitet som tar sig uttryck i stenkastning och annat våld, mot personal som har till uppgift att hjälpa och bistå människor. Liksom en ofrihetens attityd mot de av deras kvinnliga del som klär sig efter eget skön. Finns ingenting i deras situation som rättfärdigar detta.

Kristdemokraterna ledare, Ebba Busch Thor uttryckte i Agendas röriga partiledardebatt sin oro över utvecklingen. Utan att få gehör naturligtvis.

Många med mig känner en genuin oro för utvecklingen i vårt land. Min oro handlar inte främst om den ekonomiska utvecklingen utan om den etiska – om värderingar och om idéer. Det pågår en värderingskris där de värden som byggt vårt land utmanas.

Men Stefan Löfven och hans regering tar inte problemen på allvar och förstår inte krisens orsaker. Deras kompass verkar snurra runt, runt och peka än hit och än dit. Det beror på att den arbetsmoral, pliktkänsla och de ideal om pålitlighet som präglade arbetarrörelsen under tidigt 1900-tal har inom socialdemokratin sedan länge ersatts av en relativism som i dag går under namn som mångkulturalism, identitetspolitik och normkritik.”

Flyktingen JA, hans vapen i form av islamistiska idéer, NEJ.

Detta nej omfattas säker av en majoritet av imamer och andra ledare för moskéerna Islam är ju en religion, och moskén är deras kyrka. Där predikas deras lära och uppförandekoder och annat. Människor träffas och umgås. Dit söker sig också islamskt troende flyktingar, också de som är extremister. Eftersom det står olika saker i Koranen blir också utfallet olika. Det är naturligtvis ett problem, inte bara för dem själva, deras olika tolkningar får ju konsekvenser även för medborgarna i vårt land.

Jag tror det finns anledning att fortsätta påtala den islamisering som pågår i vårt land. Jag kan inte se att finns förslag på hur man skall lösa de problem som den åstadkommer. Frågan är om man ens förstår problemen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s