Att älska eller inte älska – det är frågan

Några tankar inför sommaren. Glöm inte bort honom som gjorde sommaren.

I all ondska och orättfärdighet som eskalerat under senare tid frågar vi oss, hur långt har vi kommit på mänsklighetens livsväg? Guds samlade ord ger oss ger oss befogad bild av att tiden närmar sig finalen. En visst undran inställer sig dock gällande tiden fram till dess. Vad kommer att hända, blir livet vi äger i Kristus för svår för många? Som troende på Jesus är/blir vi utsatta för olika typer av angrepp, angrepp som blir svårare med tiden, Det finns starka krafter som vill hindra oss att nå målet. Når alla ”den ljusnande framtiden”.

Jesus varnar oss när han säger:

Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, (2 Tess 2:2)

Den laglöses ankomst är ett verk av Satan som kommer med stor kraft och med lögnens tecken och under. Med ondskans alla konster bedrar han dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot kärleken till sanningen så att de kunde bli frälsta. Därför sänder Gud villfarelsens makt över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla de som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.


Det faktum att Jesus allvarligt varnar för avfall bör skärpa vår uppmärksamhet. Många kommer ändå att avfalla från tron genom den förförelse som kommer att intensifieras genom Antikrists verksamhet. Det är det som Jesus varnar för, inte för sin ankomst, utan för Antikrists kommande. Det kan mycket väl vara Antikrist som leder angreppet mot Jerusalem för att lägga under sig judarna som det sista folket av alla. (Sak 14). Det unika med Antikrist, eller vilddjuret, laglöshetens människa, är att han skall vara den förste efter Nimrod som får makt över alla samtida människor. Lägg märke till att det är en människa det är frågan om.

Att älska det goda livet är inte svårt, där ser man vad man får. Att älska Jesus och hans tillkommelse är annorlunda. Man kan inte ”känna efter” om man älskar Jesus, fantisera ihop någon känsla av tillhörighet, eller att inte vilja umgås med honom i Ordet.

Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. 
 (1 Joh 5:3)

Buden är presenterade i hans Ord – båda två!

Vi vet att om vårt jordiska tält rivs ner så har vi en byggnad från Gud, en evig boning i himlen som inte är gjord av människohand. Därför suckar vi i vårt tält och längtar att få iklä oss vår himmelska boning, för när vi väl är klädda i den ska vi inte stå där nakna. Ja, vi som bor i detta tält suckar tungt. Vi vill ju inte bli avklädda utan påklädda, så att det som är dödligt uppslukas av livet. Och den som berett oss för just detta är Gud, som har gett oss Anden som en garant.


Därför är vi alltid vid gott mod, även om vi vet att vi är borta från Herren så länge vi är hemma i kroppen. Vi lever här i tro, utan att se. Men vi är ändå vid gott mod och skulle hellre flytta bort från kroppen och vara hemma hos Herren.
 (2 Kor 5:1-5)

1 tanke på “Att älska eller inte älska – det är frågan

 1. Hej Stig!
  Vet du något om varför Berndt stängt ner sin hemsida under hela sommaren och kanske inte återkommer sedan.
  Det går inte att komma ut på ”Samtalsforum” och läsa ens det senaste som skrev. Konstigt!
  Med vänlig hälsning
  Lillian

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s