Skapelsetro kontra annan tro

Stödet för evolutionstron sviktar
Winston Churchill har sagt: ”lögnen hinner springa två varv runt jorden, innan sanningen ens kommit ur sängen och fått på sig byxorna”. Precis så känner jag att det har varit väldigt länge nu när det gäller evolutionstron (utvecklingsläran) och skapelsetron (kreationismen). Men nu är det dags att vi skapelsetroende drar på oss byxorna, ställer oss upp och begär ordet!

Någon beskrev ”evolutionssagan” så här: ”För 40 miljarder år sedan exploderade ingenting och detta gav upphov till universum. På jorden regnade det på bergen och regnvattnet blev en soppa. Blixt och dunder och solsken tillförde energi så att proteiner bildades. Ur dessa uppstod bakterier och senare grodor som till slut utvecklades till prinsar.”

Självklart har denna vetenskapens saga och hypotes om evolution aldrig bevisats vara sann. Den är fortfarande bara en stor mix av olika gissningar parade med olika observationer i naturen. Ju längre vetenskapsmännen söker sig in i celler, DNA och molekyler, ju mindre talar upptäckterna till evolutionshypotesens fördel. På samma sätt är det när vetenskapsmännen försöker förstå sig på universum.

Sanningen är faktiskt den, att allt fler forskare världen över inser att världen är så komplex, att den inte kan ha blivit till genom slumpartad evolution och naturligt urval. Allt fler begriper att det måste finnas en intelligent Designer bakom alltsammans. Och ju mer fakta som läggs fram på bordet, ju mer talar fakta till skapelsetrons fördel. Många tror att det är tvärtom: att forskarna nu bevisat evolutionen. Men så är det inte.

Forskarna börjar alltså få vittring på Gud! För den som söker sanninen om detta, är det inte på något sätt farligt att samla in fakta och forskningsresultat och försöka bilda sig en egen uppfattning – om man nu inte är ute efter att bli stärkt i sin evolutionstro (för det är också en tro). Nej, för en skapelsetroende är det rent utav upplyftande!

Citat från: http://www.bibelfokus.se/

Under fliken ”skapelsetro contra evolution” och andra flikar finns mer undervisning

En artikel i DN signerad Karin Bojs under rubriken Spår av släktingar för miljarder år sedan kan man läsa de mest fantastiska slusatserna ”vetenskapen” kommer med.

I en utvecklig från ingenting till människa borde det finnas mellanformer men eftersom man inte funnit något sådant måste man laborera med miljarder av års utveckling. För det måste man vara utrustad med tro, mycket och stark tro.

Artikelns avslutande ord:

”Sedan är det en annan fråga var det allra första livet på jorden kom ifrån. Kom det åkande till jorden på en meteorit? Uppstod det kanske på Mars? Eller uppstod det av en slump här på jorden, djupt ner i en svavelmättad vattenåder i varm klippa eller i en grund vattenpöl på ytan?” – frågar sig skribenten

Paulus å sin sida deklarerar frimodigt:

Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft till frälsning för var och en som tror, juden först men också greken. I evangeliet uppenbaras rättfärdighet från Gud, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige ska leva av tro . 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s