Donald Trump i historiens ljus..

Text, delvis lånat från http://www.bibelfokus.se/

Personligen tycker jag att detta presidentval blev till ett val mellan pest och kolera. Det är vad jag kan se från min horisont efter att ha sett en del dokumentärer om både Hillary Clinton och Donald Trump. Nu blev det Trump som vann och det har vi att förhålla oss till,

Nu kan man fundera över hur Gud avser att använda Donald Trump som president i USA. En nation där det finns så mycket av orättvisor, omoral, ondska, hat, överflöd, egoism, girighet, individualism, New age, kristna villoläror, falska profeter, etc, etc. Jag inte kan tänka mig att Donald Trump är mannen att klara den delen.

Helt klar ligger också Trumps etik och moral långt utanför vad vi kan kalla ”kristen”. Men man måste också lägga till att han är en hårdkokt affärsman som lånat upp stora summor för att kunna bygga upp ett affärsimperium. Trump är en man med hårda nypor och han ger igen dubbelt upp när någon gått emot honom. Han tål uppenbarligen inte kritik.

Donald Trumps pappa skickade tidigt sin son Donald till en metodistkyrka i New York där ingen mindre än Norman Vincent Peale var pastor. Peale (som dog 1993) var en 33:e gradens frimurare, och hans ”evangelium” kan bäst beskrivas som en mix av New age-tankar och en del kristet tankegods. Han var en av bidragsgivarna till den framgångsteologi som senare blev känd och spridd i Sverige via bl.a. Ulf Ekman.

Norman Vincent Peale skrev den omåttligt populära boken om framgång: The power of positive thinking (kraften i positivt tänkande). Detta New age-evangelium passade som hand i handske för en ung affärsman som siktade högt, MYCKET högt! Det var också denne Norman Vincent Peale som vigde Donald Trump med hans första hustru. Jag gissar att vi kan få höra en del sådant budskap i Trumps kommande tal: ”Tro på dig själv. Tänk stort! Tänk positivt! Inget är omöjligt bara du tror på det!”. Eller varför inte: ”Vi skall göra Amerika fantastiskt igen!”

Nåväl, nu skall vi ju inte tänka att Gud schabblade i och med att Trump blev president. Ledare kommer inte på plats av misstag. Gud har kontroll över vad som sker, och han har särskilda avsikter med det.

New age är så utbrett att man hellre bör kalla USA för ett New ageland än ett kristet land. En sund och genuin kristendom är idag sällsynt. Detta avfall i kristenheten är säkert en av orsakerna till varför USA brottas med så många problem och varför man får en ledare som Donald Trump. Gud ger folket vad folket förtjänar, jag tror att även vårt land så småningom kommer att drabbas av konsekvensen av vårt avfall.

För dem som tänker sig en framtid på jorden skulle USA behövt en ledare av en helt annan kaliber än Trump. Jag tror att valet av honom är en händelse som griper in i mänsklighetens historia på ett annorlunda sätt än förväntat. De som ser honom som en föregångare till en ännu hårdare herre tror jag har anledning att förbereda sig för detta. Han kommer kanske att tvingas liera sig med krafter som kommer att bilda en ny och andligt avskalad kyrka.

Vi är kanske den generation som kommer att bevittna början till helt ny era där den falska ekumeniken blommar ut, ledd av RKK i en av människor formad global gemenskap. Något som i sin tur jämnar vägen för Antikrist, de mindre kommer först.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s