Det mörknar i tiden

– men solen ej slocknat än

Många kanske tycker att jag ibland målar tiden i mörka färger, att jag ser problemen men inte möjligheterna, och så är det nog ibland. Men jag tror också att man får använda de färger man ser. Nu vet jag ju att det också finns en hel skala med andra färger att använda beroende på vilket perspektiv vi anlägger. Om vi bara tittar på det närvarande, och vad det berättar för för, oss har vi all anledning att se de mörka. Men…

Presidentvalskampanjen i USA och turerna omkring den frestar mig att måla med svart. Åtminstone tills vi får klart för oss var USAs nya president har för planer för Amerika och därmed resten av världen.
Jag kan tänka mig att han ingår i den trojka som kommer att leda jordens innevånare mot det det öde som blir en avslutning av denna tiden. Att det blir en avslutning står nog klart, när det sker är mer osäkert. Ur kristen synpunkt spelar nog inte valet av president i USA någon avgörande betydelse, åtminstone inte som vi kan bedöma – än i varje fall. Clinton hade sin och Trump sin agenda, båda leder fel. De är både en fiende till Gud.

I väntan på fortsättningen är det klokt att fokusera mera på skaparen än på det skapade och studera hans ord, för att vara beredda på den dagen. Vi kan nog också konstatera att

Vi har ett nuläge att förhålla oss till, en uppgift att utföra och en framtid att längta till, och anledning hoppas på att möta Herren med sitt, ”välkommen hem”. Även, om vi kommer som den förlorade sonen som fick en gudomlig hemlängtan.
Under denna väntan är en av våra uppgifter att salta vårt budskap så att det håller ordet färskt och i gott minne.

Ni är jordens salt, säger Jesus, men om saltet förlorar sin sälta, hur ska man då få det salt igen? Det duger inte till annat än att kastas ut och trampas ner, säger han. (Matt. 5:13)

Om det omtalade saltet ligger oanvänt på våra olika estrader mister det snart sin sälta och kommer sedan de katolsktinspirerande ljusbärarna att bli det ljus vi sprider i våra kyrkor blir det allt glesare i bänkarna.

De tidstecken som Jesus talade om blir allt flera och borde generera större intresse och uppmärksammas mera. De antisionistiska strömningar t.ex. som alltmer börjar flöda i världen har nu också fått fäste i USA och judarnas situation tvingar dem till det återvändande till Israel som är förutsagt i bibeln? Vet alla det?
Vi ser hur judarna blir mer och mer kringrända även i sammanhang där de borde vara skyddade. Vårt eget land utmärker sig också genom sitt ekonomiska samröre med Hamas i Gaza. Som medlem i Fns äkerhetsråd kommer de troligen att bli ännu mer aktiva’

Vi behöver inte bli fatalister, men väl realister, när det gäller vår gemensamma framtid.

När ni ser” Jerusalem omringas av arméer då vet ni att dess förstörelse är nära. Då måste de som är i Judeen fly till bergen, och de som är inne i staden måste lämna den, och de som är ute på landet får inte gå in i staden. Det är straffets tid, då allt som är skrivet ska gå i uppfyllelse.
 (Luk 21:22)”

Det finns många fler s.k. tidstecken och sammantaget ser vi hur det drar ihop sig till finalen. Jag tror inte vi ska vara alltför ängsliga, men vi skall vara vaksamma. Vi har många varningar att förhålla oss till och det är inte de ogudaktiga människorna som styr utvecklingen, även om det ser ut så ibland.

2 tankar på “Det mörknar i tiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s