Israel stjäl vårt vatten också!

Ett utdrag ur Dan Johanssons artikel i Israels Vänner. Ett exempel på hur omöjligt det ser ut att komma till en lösning i Israelfrågan:

Det är en återkommande anklagelse från Israels grannar. Jag minns att man på 70-80-talet ständigt siade om att nästa storkrig i Mellanöstern kommer att vara ett krig om vatten. Det som hänt under de senaste årtiondena är att Israel har utvecklat sin vattenteknologi vilket grannfolken däremot inte har gjort. Den i Israel framforskade tekniken för avsaltning av havsvatten har resulterat i att Israel idag har ett vattenöverskott. Ja, hela havet står idag till deras förfogande. Efter att ha blivit avsaltat så kan det nu bevattna mark samt ge hushållen allt det dricksvatten som behövs.
Trycket på Genesarets sjö och Jordanfloden samt övriga vattenreservoarer har minskat och ger möjlighet för naturen att återhämta sig.

OSLO-avtalet visade på PAs skyldighet att bygga reningsverk. Istället låter man nu avloppsvatten rinna ut i lokala flöden vilket förstör miljön och underlättar för spridning av sjukdomar. Ett flertal donatorländer har lovat bistå och står klara med finansieringen, men PA har undvikit att starta projektet.
Vattenledningsnäten är av dålig kvalitet och man räknar med att över trettio procent går till spillo på grund av läckage. När man dessutom vägrar att använda renat avloppsvatten till bevattning av sina odlingar, och samtidigt använder rent dricksvatten för översvämningsbevattning så kan resultatet bara bli katastrof.

Världssamfundet har lovat att gå in och bygga avsaltningsanläggningar men PA vägrar ta emot det. Istället hävdar man att man skall ha rätt att ta vatten ur grundvattenreservoaren i Judéen och Samarien. Som ett resultat av denna politik så lider befolkningen i både PA och Hamas kontrollerat område av akut vattenbrist. Bara i Gaza räknar man med att 150.000 palestinier inte har något vatten i kranen.
Vattenleveranser från Israel sker hela tiden även till palestinska områden på Västbanken samt Gazaremsan.

Alla de välkända och lögnaktiga argumenten om hur Israel är orsaken till vattenkatastrofen i PA-områdena togs fram under ett möte ”Seven weeks for Water”.
Inga av de tydliga och väl verifierade fakta som man väldigt lätt kan hitta i frågan, togs fram. Det viktiga var att brännmärka Israel. ”Gatestone Institute” gav en noggrann rapport från mötet.
När mötet var klart utsågs fyra personer att underteckna dokumentet som fördömde Israel och dess sätt att handhava vattenfrågan.
Bland dessa återfinner vi också Sveriges ärkebiskop Dr. Antje Jackelén,

Både Israel och världssamfundet har lagt fram en enkel och tydlig plan på åtgärder som snabbt skulle göra att vattenfrågan löstes för det palestinska folket. Men pengar som avsats för detta används inte på rätt sätt, därför fortsätter problemen.

Goat

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s