Slöjan dras undan

En av de viktigaste händelserna efter Jesu död och uppståndelse är att han skall komma tillbaka, och att du är redo. Ibland verkar det som om han alltid står vid dörren och väntar, (bildlikt talat) nu har han tryckt ner handtaget redo att öppna och säga, välkommen!

I Anders Gärdeborns nyutkomna bok, ”Den avslutande timmen” redovisar han den kronologiska tiden mellan skapelsen och Jesus återkommande. Den tiden kan följas i bibeln och löper som en röd tråd under hela historien, menar han.

Det går alltså att följa tidsaxeln från början till slut i bibeln och eftersom det är Guds eget ord står man på säker grund. På den grunden går det också att på ett ungefär tidsbestämma när Jesus kommer igen, och då börjar det bli riktigt intressant.
Naturligtvis blir det mothugg i vissa frågor, vi är ju vana vid att inte veta. I den här boken redovisas inte i första hand läran om den yttersta tiden utan den av Gud fastställda tiden.
På punkt efter punkt visar Anders att ett noggrannare studium av bibeln med intentionen att förstå, förklarar mycket.

Tydlig grafik underlättar också läsningen.
Vi kan läsa i Daniels bok där han får förmaningen att hålla sin vetskap om utvecklingen hemlig, gömd och förseglad – ända TILL ÄNDENS TID.

Men du, Daniel, göm dessa ord och försegla denna skrift till ändens tid. Många skall forska i den och kunskapen skall bli stor.

Kunskapen skall bli stor. Hur stor?
Kan det vara så att Gud redan från början lagt in uppgifter som skall upptäckas vid tidens slut? Och att dessa avslöjas efterhand som Gud har bestämt? Och kan man vänta sig mera? Noa fick t.ex. veta att om sju dagar släpps vattnet på, en exakt tidsangivelse och en varning till sin samtid.
Om Daniel fick i uppdrag att försegla ordet till ändens tid så fick Johannes i Uppenbarelseboken ett motsatt uppdrag för att tiden är nära:

Och han sade till mig: ”Försegla inte profetians ord i denna bok, för tiden är nära. Den orättfärdige ska fortsätta göra orätt och den orene fortsätta orena sig, och den rättfärdige ska fortsätta göra det rätta och den helige fortsätta helga sig.”
Se, jag kommer snart, och jag har min lön med mig för att ge åt var och en efter hans gärningar.

Beställ boken här! Den ger dig många aha-upplevelser, för under hundralappen.

http://masterdirigentensverk.se/the%20final%20hour.html

Bibelns tidsbestämning av olika händelser är helt tillförlitliga jämfört med den sekulära historiens, speciellt när bibeln har den förunderliga egenskapen att verifiera sig själv.
Gud har lagt in ett antal checkpunkter som berättar för oss att vi är på rätt spår, där det viktigaste innebär att betydelsefulla år i judarnas historia hamnar på jubelår samt att bibliska tidsperioder från skapelse till evighet kan adderas till exakt 7000 år.

Att rekonstruera bibelkronologin är att lägga ett pussel där alla bitar måste hamna på rätt plats för att den sista biten ska passa. Och det gör den, skriver Anders Gärdeborn.

 

2 tankar på “Slöjan dras undan

  1. Det skulle alltså dröja till 2033 innan Jesus kommer tillbaka. Lite´ märkligt känner jag.
    Men den som lever får se.
    Kid, du får gärna berätta för mig när du läst boken. Kram på dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s