Om sju dagar kommer floden, sade Gud till Noa

hur varnar och tröstar Gud i dag för framtida händelser?

Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord.


Ett av de viktigare budskapen i Bibeln är att Jesus skall komma igen. I pingstväckelsen tidigare år predikades och talades mycket om återkomsten. Många ”profeter” försökte  med olika metoder tidsbestämma när han skulle komma också. Ingen lyckades, tiden för återkomsten fortsatte att vara en väl förborgad hemlighet. Tills nu?

Det som däremot inte förblev hemligt var de tecken som Jesus och apostlarna beskrev som förebådade att slutet närmar sig. Vi ser också hur problemen för jordens befolkning börjar anta sådana proportioner att det behövs en radikal förändring, någon som kan åstadkomma en förnyelse, en annan människa, en Antikrist!? Vi har kommit så nära kaos nu så att många ledare har börjat fråga sig, hur ska man kunna kunna lösa det här? Som bibelläsare förstår vi att tiden på jorden börjar rinna ut och att upplösningen närmar sig.

På en större blogsajt har det strömmat in kommentarer i ett ovanligt stort antal på en artikel av Anders Gärdeborn som pekar på att bibelns egen kronologi talar om att det går att fastställa tiden för återkomsten, vilket han också gjort i sin bok, ”Den avslutande timmen” som kan beställas på nedanstående länk. Informationen som väglett honom kommer uteslutande från bibeln, inga andra källor.

http://masterdirigentensverk.se/the%20final%20hour.html

Det finns all anledning intressera sig för tidens gång och hur bibelns kronologi ser ut. Ibland behöver vi tänka utanför pingstboxen, det kan vara utvecklande på många sätt, det här är ett. Det är så man kan göra nya upptäckter.

Anledningen att tro på en miljarder år gammal jord är att evolutionsläran kräver det. Utan detta obevisade antagande bakom en vetenskaplig verksamhet krävs inte, eller ens antyds några åldrar i Bibeln högre än 7000 år.

Hur gick det till på Noas tid? Hur handlade Gud då med tiden?

Så som det var under Noas dagar, så ska det vara när Människosonen kommer. Under dagarna före floden åt de och drack, de gifte sig och blev bortgifta ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting förrän floden kom och ryckte bort dem alla. Så ska det bli när Människosonen kommer.”

Noa visste på dagen när floden skulle komma, Gud hade sagt det till honom.

Ty om sju dagar skall jag låta det regna på jorden i fyrtio dagar och fyrtio nätter, och jag skall utplåna från jorden alla varelser som jag har gjort.”

Noas omgivning visste ingenting. Det räckte inte att en familj bygger en båt, modell större, utan att ha vatten i närheten, bara för att en för dem ointressant gud hade sagt det.
Deras intresse fanns på annat håll. Mat och dryck, shopping, fest och för övrigt egna intressen.

Under tiden som arkbygget pågick och närmade sig sin fullbordan blev han säkert hånad för sin tillit till att det skulle bli blött i omgivningen. Ingenting hade ju hänt under de 120 år som bygget pågick. Allt var ju precis som vanligt. Alldeles som vanligt. Tills Gud utlöste de krafter som bara han har.

 

4 tankar på “Om sju dagar kommer floden, sade Gud till Noa

 1. Ja, du kära min broder, nog är det intressant så det förslår. Att Gud förkortar tiden är högst troligt, vem vet kanske en vecka eftersom klockan tickar på och ondskan tilltar.
  Kram
  din syster

  Gilla

 2. Jag grips ibland av verkliga tvivel på att jorden bara skulle vara snart 7000 år. Det kändes bra med ditt konstaterande att evolutionen kräver att jorden är milijarder år gamal. Jag kan längta så otroligt efter att världen ska få se att detta med ”en levande Gud som själv kom ner till oss och spikades upp på ett kors” inte är en saga utan VERKLIGHET!. Måtte den tiden snart vara här då vi bara får SE hur allting var är o skall bli. Jag tycker det är så svårt att leva i en tid då man inte vågar känna tilltro till några andliga ledare,allt handlar ju om underhållning,ytlighet o en viss slags väckelse,ingen djup,allvarlig väckelse,inte som E.Gustavsson skrev:”Ett stilla barnahjärta man får ej hur som helst. Det går ej utan smärtaatt bli så genomfrälst…

  Gilla

  • Eva!
   I det läge som vi befinner oss är det tryggt att inte BEHÖVA känna tilltro till någon människa, utan bara till Ordet och så småningom får vi se hur det uppfylls. Den ytlighet som du tycker dig se är faktiskt en uppfyllelse av detta ord.
   Allt gott!
   /Stig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s