Kan man säga sig älska Gud – men inte hans folk, Israel?

Det förefaller mig vara en motsägelse, och många kristna församlingar förstår nog inte heller den motsägelsens betydelse.

Det är ett bekymmar att inte bara Sveriges ledande politiker har tagit ställning mot Israel utan den har ofta backats upp även av kyrkans folk. Här behöver vi sprida både det profetiska och bibliska hoppet men också förstå att Israel inte är en bov i mellanöstern utan regionens stora hopp.

Det ligger väckelse i att predika om Israel och stå upp för landet. Israel är inte utan fel och brister men det är inte församlingen och familjen heller. Omvärlden ställer högre krav på Israel och det judiska folket än på sig själva. Detta är en orimlig hållning som utgör grunden för för vår tids orättvisa och negativa Israelbild.

Vi som tror på Jesus och bibelns löften kan alla göra en viktig insats som förebedjare och tänka och tala väl om Israel i de sammanhang vi var och en finns.

Min egen reflektion har varit, hur är det möjligt att mena sig vara kristen, troende på Gud och tro att vi hedningar är förmer än Guds folk. Gud har inte förkastat Israel och han har lovat att hjälpa dem när de inte längre kan i egen kraft. Intill dess ska vi välsigna dem, för vår egen skull.

 

1 tanke på “Kan man säga sig älska Gud – men inte hans folk, Israel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s