”Från och med i dag kommer bönemötet att vara vår församlings barometer”,

– säger Jim Cymbala, pastor i Brooklyn Tabernacle. Hur tänker vi i den frågan?

Det som händer på tisdagskvällarna kommer att vara den måttstock efter vilken vi mäter vår framgång eller vårt misslyckande, eftersom detta är det mått efter vilket Gud välsignar oss”. Han berättar om hur känslan av totalt beroende av Gud fördjupats och han ser bara en framkomlig väg – bönens väg.
Amen, säger Ingemar Helmner, en i Sveriges mycket välkänd förkunnare. I en artikel i Hemmets Vän betonar han bönens betydelse för oss.

Om vi åkallar Herren, har han i sitt ord lovat att svara oss, att föra de ofrälsta till sig och att utgjuta sin Ande ibland oss. Om vi inte åkallar Herren har han inte lovat någonting – ingenting alls. Så enkelt är det. Det är Guds verk det handlar om, inte vår egen duktighet. Att bedja är att söka Guds ansikte. Att ”ödmjuka sig under hans mäktiga hand”. Att i förkrosselse och längtan utgjuta våra hjärtan, och bli stilla så att Herren får tala och leda oss in i det han berett.

En bedjande kyrka förändrar världen!

Ropa till mig så vill jag svara dig, och förkunna för dig stora och förunderliga ting som du inte känner…” Horisonten vidgas då vi beder,  skriver Ingemar Helmner.

Andra skriver också:
Om bönen, tacksamheten och lovet är viktigt för Gud, borde den vara viktig också för oss. Vi är Guds avbilder vilket betyder att vi är skapade till att stå i ett personligt och pågående förhållande till Gud, en sorts partnerskap, och i bönen utövar vi detta partnerskap. Bönens värde ligger inte främst i vad den ger i form av bönesvar utan vad den gör med oss som människor. I bön öppnar vi vår dörr för Guds närvaro och verksamhet i våra liv.

Ju mer tid vi ägnar åt bön, ju mindre intresserad brukar man vara av vad man själv behöver och desto mer intresserad av den man ber till. Glädjen över att få tjäna Gud med våra böner är kanske det bönesvar vi mest behöver och får.

Vad ni än ber om i mitt namn ska jag göra, lovade Jesus. Tre gånger upprepade Jesus detta löfte med olika ord i Johannes evangelium kap 14, 15 och 16. Är detta löfte förbehållslöst? Någon hake verkar det dock finnas, eftersom så många böner förblir obesvarade,Vi får nog vara ärliga och erkänna att Gud inte alltid besvarar våra böner. Åtminstone inte som vi vill. Eftersom det är så, förlorar evangeliet trovärdighet om vi påstår något annat.

Kanske kan Stefan Swärds uppmaning till bön på nationaldagen hjälpa oss till ett upp-vaknande för bönens betydelse i den här tiden

http://www.varldenidag.se/ledare/bonens-vag-starkare-an-polemikens-vag/Bbbqeq!fOI@zzU1qTXPw80ewZkACg

2 tankar på “”Från och med i dag kommer bönemötet att vara vår församlings barometer”,

  1. I gammal god anda utgör dessa texter välgörande oaser i det turbulenta nyhetsflöde som dagligen hanteras, och även den mest övertygade kristne kämpen har ett behov av att erinras om det outsägligt stora nådeprivilegium vår himmelske Fader förlänar den i tron bedjande.
    Andreas.

    Gillad av 1 person

  2. Bön förändrar ingenting, om det inte beds efter Guds vilja, och Hans vilja är inte väckelse. Gud är inte ute efter att frälsa så många som möjligt nu i vår tid, isåfall är han ganska misslyckad. Nej, Han väljer bara några få till det kommande riket

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s