Rusta upp ditt försvar – du har fiender!

Satan är en lögnare från början, han kan inte tala sanning och när han talar till olika länders ledare säger han bl.a. att de behöver ett försvar, ett starkt försvar. Alltid talar han om försvar. Och landets ledare vill kunna försvara sina territorier (= sina maktpositioner) och upprustar därför på Satans inrådan sina respektive ländernas försvar.

Alla länder har ett försvar på sitt territorium, sitt eget, eller någon annans, hotar han.

Så småningom är alla länder rustade med ett försvar mot en tänkt angripare, som också har ett försvar. Nu gäller det bara att identifiera fienden som man skall försvara sig mot.

Lugn säger Satan, det kan jag hjälpa till med, och är det något han är duktig på så är det att skapa fiendskap mellan människor och länder. HANS främsta vapen är ju lögnen, och med den manipulerar han ländernas olika regeringar med att sprida misstankar att ett annat land rustar sig med ett extra stark starkt försvar, så var beredda! Vilket kräver ytterligare egna förstärkningar av försvaret med mer vapen. Vapen finns att köpa, eller tillverka.

Sedan gäller det för Satan att få till en anledning för länderna att använda sina försvars-vapen. Det kan ta lite tid för honom att få alla bitarna på plats, kanske först öva något och därmed demonstrera sin makt och få i gång verksamheten. Det gick ju bra för honom när det gäller andra världskriget, han fick sin Hitler, så det kommer nog att ordna sig nu också.

Vår tids Hitler heter kanske Kim Jong-Un och är diktator i Nordkorea, en uppstickare i gemet. Han verkar angelägen att hinna före den gamle bekantingen Vladimir Putin.

Snart begås ett misstag någonstans.

Eller att några kvardröjande landsmän känner sig förföljda i det andra landet och vädjar om hjälp mot det förtryck man utsätts för. Det är klart man vill vara ”hjälpsam” det går nog att ordna. De behöver inte vara så många heller. Så har försvarsvapnen blivit ”befrielsevapen” för utlandsfödda landsmän i ”knipa”.

De flesta fientligheterna börjar inte omedelbart med krig heller. Först måste det skapas en jordmån, en oordning, en sorts laglöshet, en normupplösning där egenintresset tar över, ”det går åt pipsvängen i alla fall”. Jesus talar om det stora avfallet. Är det någon som ser tendenserna?

Världens ledare börjar också mer och mer förstå vilken omöjlig situation man hamnat i och har vid flera tillfällen sagt att vi behöver någon person som får full auktoritet att städa upp i röran. Och så får vi den man som ges den auktoriteten och den makt han behöver för att till synes ställa allt tillrätta, göra slut på striderna. Antikrist.

Han kommer som människans lösning i stället för den Gud man övergivit. Han verkar också till en början behärska situationen. Han får tre år och sex månader, sedan vill han överta Guds hela roll och kräver gudomlig tillbedjan. Han överlämnar makten till Satan med möjlighet att göra stora under för att befästa sin ställning så att t.o.m. många kristna luras. Det kommer då inte att tillåtas någon religion utanför Satans, och den påtvingas alla människor.

I det här sammanhanget inträder en svår förföljelsetid för dem som vill bekänna Kristus.

Och då kommer en annan vapenrustning till heders som en kristen kan använda (Ef 6:10). Det är den kristnes nödvändiga försvarsvapnet till skydd för ditt eget liv – det eviga.

Detta är i stora drag det scenario som människan kan vänta sig. Jag har målat med rätt breda penseldrag och det finns naturligtvis många detaljer från bibeln att komplettera med. Och det är bara där som du kan komplettera

1 tanke på “Rusta upp ditt försvar – du har fiender!

  1. Att satan gör allt för att skapa stridigheter människor emellan, vet vi sedan länge. Hans första val av stridsområde är i våra tankar och vår fantasi. Du har kommit fram till ett högst troligt scenario.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s