I vems intresse förföljs judarna?

Den bibliska kronologin sträcker sig över 7000 år, från skapelsen till evighetens inträdande. De första 6000 åren avslutas med att Jesus kommer tillbaka till jorden och upprättar ett tusenårigt fridsrike som därför brukar kallas tusenårsriket. I Bibeln kallas det för Guds rike eller himmelriket.
Det har över tid funnits människor som, inspirerade av Djävulen, förlett folken att överge Gud och följa andra gudar, som inte är några gudar, och därmed skapat egna läror med sina avgudar som ledstjärnor. De vilseleder människor in i det sista.

Den muslimska eskatologin är tämligen lik den bibliska, fast tvärt om.
Hur skall man se på detta? Har även profeten Muhammed fått uppenbarelser från högre ort som han förmedlar vidare till sina lärjungar? Nej då, det finns en mycket mer närliggande förklaring. Den muslimska eskatologin kommer både från Koranen och från nedtecknad tradition av vad Muhammed sa och gjorde, så kallad hadith-litteratur.
Båda är skrivna många hundra år efter Bibelns uppenbarelsebok där Johannes får sina syner om vad som ska hända i den sista tiden.

Läs gärna Anders Gärdeborns bok: Www.masterdirigentensverk.se.
Boken beskriver Guds frälsningsplan för mänskligheten i kronologisk ordning allt från skapelse till evighet.

När Muhammed och efterföljande muslimer skapade den islamska eskatologin hade de tillgång till det som redan var uppenbarat av Gud, men eftersom de menade att kristna hade förvanskat Allahs ursprungliga ord så vände de i sina egna skrifter ut och in på mycket av det Bibeln lärde Det var också på detta sätt som Ismael blev betraktad som Abrahams son i stället för Isak.

Här kan ett förtydligande vara på plats. Det är inte muslimer som är judarnas och kristenhetens främsta fiender, utan islam, ett falskt religiöst system som håller människor fångna och hindrar dem från att se den verkliga lösningen på deras problem. Kristna är kallade att avslöja detta och visa på Honom som är det rätta svaret.

När tiden är inne och Antikrist uppenbarar sig kommer han att vara ett politiskt, kommersiellt, militärt och religiöst geni.
Och han kommer i en tid när världen är i en desperat situation i alla dessa dimensioner.

I detta läge kommer han säkert att erbjuda politiskt korrekta freds- miljö- och jämlikhetsprogram som för människor, fostrade i humanistisk anda kommer att framstå som ett idealrikes. Hans första period om 42 månader blir också lyckosamma.
De kommer att tacka och ta emot det som skall visa sig bli deras undergång.

Han kommer bl.a. att förfölja judarna i ett försök att utrota dem. Denna agenda delar han med alla sina antikristliga föregångare:

Hitler minns vi väl bäst, Farao gav order om att alla gossebarn skulle kastas i Nilen Nebudkanessar brände Jerusalem och förde bort folket i fångenskap till Babylon
Hamas i Persien gav order om att alla judar skulle dödas under drottning Esters tid
Antiochos Epifanes, angrep Jerusalem i en blodig belägring. Titus, förstörde Jerusalem.

Sedan dess har flera härskare i både islamska och ”kristna” imperier gjort vad de kunnat för att utrota judarna från jordens yta. Alla har misslyckats och det kommer också den siste antikristen att göra.

Svaret på denna artikels fråga är, som jag ser det:

Antikrist är Guds och judarnas fiende. Därför vill han utrota dem. Hans medlöpare i vår tid har redan börjat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s