Gå därför ut – medan dagen varar

Det kom en hälsning, långväga ifrån och ändå så nära. Daniel och Paulina Brolin med nära relationer i Västerås genom föräldrar och församlingar. De rapporterade om hur deras arbete i Bangkok ger frukt. De planterar och Herren ger frukten.
Deras arbete för Herren har haft sina sidor. Många kommer fortfarande ihåg deras tid som kidnappade i Dagestan och fångenskap i det som de beskrev som ”hålan”.

De greps av okända män, ikläddes huvor och handbojor samt fördes till en fängelsehåla med jordgolv i Tjetjenien, och blev frigivna först i juni samma år. Under kidnappningen som varade i 165 dagar fick paret bokstavligen leva på vatten och bröd och mot slutet av fångenskapen utsattes Daniel Brolin också för misshandel.

Hela Sverige engagerade sig i deras situation och fick också fira deras frigivning.

Det var inget som avskräckte dem utan några år senare etablerade de en mission i Bangkok och deras arbete i trohet för sin uppdragsgivare resulterar i många omvändelser

Nu kan ni själva ta del av den senaste hälsningen i den bifogade länken: LÄS DEN

http://mailchi.mp/dc5c23602de9/vz300px1pw?e=5853bc928b

Du kan därifrån gå vidare och läsa om hur de arbetar i Thailand – ett Thailand du kanske inte känner så väl.

Insatserna där har med tiden blivit allt mer omfattande och jag vill därför passa på att påminna oss om var vi kan samla våra skatter för framtiden.
Nya aktuella områden har blivit en del av deras och församlingens omsorger som de skriver om i brevet som t.ex.droghabiliteringen av unga, fängelsebesök och Lifegrupper
Områden som de skulle kunna utvidgas om de ekonomiska förutsättningarna gavs.

Samma Ande som besjälar deras övriga arbete gäller omsorg om intagna i Bangkoks fängelse. Där sitter oskyldiga flyktingar med sina barn i förvar i väntan på en oviss framtid

Daniel och Paulina berättar från ett av dessa besök:

”Vilken dag! En av årets höjdpunkter! Vi fick liksom förra året hålla i fängelsebarnens julfirande. Med sånger, lekar och ett drama fick vi presentera julevangeliet för dessa små vänner. Det är i år över hundra barn som firar jul i fängelset här i Bangkok, de är alla flyktingbarn med mörka historier i bagaget.

Men vilken hunger på Jesus! När vi berättade om att Jesus kan rena hjärtat från allt mörker, all synd och hat, och ge en en nytt hjärta var de som vilda med att symboliskt få lämna ett svart pappershjärta för att se hur Jesus kunde förvandla det till vitt och ge dem ett nytt. Vi bjöd också på födelsedags tårta och fika för att fira Jesus födelsedag”.

Att få besöka dessa barn och berätta om Jesus är en stark upplevelse

”Jag var i fängelse och ni besökte mig”, är ord vi alla kommer att få höra en gång
Du kan vara med och bidra till att fler barn blir besökta, det har stor lön med sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s