2036?

Är det viktigt för oss att veta när Jesus ska komma tillbaka? Inte för alla. Huvudsaken för mig är att han kommer, säger några. Jag tycker det har sina fördelar om man kan förstå sin tid. Det är inte frälsningsavgörande, men det kan hjälpa oss att förklara för vår omgivning vad vi tror.

Jesus grät över Jerusalem
När Jesus kom närmare och såg staden, grät han över den och sade: ”Tänk om du i dag hade förstått, också du, vad som ger dig frid! Men nu är det dolt för dina ögon. Dagar ska drabba dig då dina fiender bygger en belägringsvall runt dig och omringar och pressar dig från alla håll. De ska slå dig och dina barn i dig till marken och inte lämna sten på sten i dig, därför att du inte förstod den tid då Herren besökte dig.

Jag har ägnat några blogginlägg för att det möjligen kan finnas anledning att forska i det som är vår tid. Det jag har kommit fram till är naturligtvis inte hugget i sten, Jag har inte allt ljus. Jag har tagit del av Anders Gärdeborns forskning i Bibeln och som han i sin tur dokumenterat i en bok som han gjort tillgänglig för mångas egna bibelstudier. Liksom studier i ett större sammanhang  

Jag tycker det är ett trovärdigt studiematerial om vad vi har att vänta oss i denna sista tiden. Täckelsen har börjat falla och tider och stunder börjar bli förstådda. Det som tidigare framstod som förborgat även för Jesus och en hemlighet för alla, har mer och mer kunnat förstås, helt enligt Gud och hans ord.

Folket i Beria står som modell för vad vi också bör göra, om vi vill veta.
Folket där var öppnare än de i Tessalonike. De tog emot ordet med stor villighet och forskade varje dag i Skrifterna för att se om det stämde.

För dem var frågan frälsningsavgörande. Vad betyder egentligen frälsning?

Den initiala frälsningen är detsamma som rättfärdiggörelsen då människan blir räddad från syndens straff. Det sker när människan omvänder sig och ger sitt liv till Jesus Kristus. Av nåd är ni frälsta (Ef 2:5)
Den pågående frälsningen är detsamma som helgelsen då människan blir räddad från syndens makt över henne. Det är en livslång process där människan lär sig hata synden och leva för Gud. Genom evangeliet blir ni frälsta (1 Kor 15:2)
Den framtida frälsningen är detsamma som uppståndelsen då människan blir räddad från syndens existens i hennes liv. Det sker vid Jesu ankomst när människans fysiska kropp får liv igen. Men den som håller ut till slutet ska bli frälst. (Mark 13 :13)

Det innebär att den kristna människan, blev frälst, håller på att frälsas och kommer att frälsas. Paulus undervisning i Rom10:10-13 innehåller alla tre aspekter.
Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.

Att inte skilja mellan dessa tre tidsperspektiv skapar förvirring om frälsningen är av tro eller gärningar.

Den troende människan är frälst även om hon inte bekänner och åkallar, men bara i ordets initiala betydelse. Hon har slagit in på en väg som om den troget vandras kommer att leda till den slutliga frälsningen vid kroppens uppståndelse. Till dess gäller Paulus uppmaning att arbeta med fruktan och bävan på er frälsning (Fil 2:12)

http://www.masterdirigentensverk.se

 

 

 

 

 

5 tankar på “2036?

  1. Ja min vän, Det är inte så lätt att kommentera därför att det rätt upp och ner är alldeles rätt

    Det svåra är att det görs en massa ”rörelser” av olika karaktär som vill hänvisa till sanningen för att delvis förvilla oss

    Alltid intressant läsning, brorsan, vem gav dig gåvan?
    KRAM

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s